21.8.2011

Sunnuntai aamu lenkkeillen

Elokuinen sunnuntaiaaamu sumuineen oli oivallista säätä lähteä kunnon lenkille Kyttä-koiran kanssa. Koirani mieliharrastuksiin kuuluu juosta lentoon lähtevien lintujen perään..., hassua, se luulee saavuttavansa linnun.... mielipaikka sillä on iso peltoaukeama, missä saa juosta laajaa ympyrää ja se näkee koko ajan taluttajansa. Olimme puimurin ajamilla alueilla eli sänkipellolla, maasta lähtee kiurut ja töyhtöhyypät lentoon kun koira lähestyy niitä ja sitten Kyttä pinkaisee vauhtiin... se on kovaa kyytiä ja koiralle erittäin hyvää liikuntaa. Itse pääsen tosi vähällä juoksemisella, olen pellolla melko paikallani ja kutsun pillillä koiraa luokseni aina välillä antaen sille namipalan palkaksi, näin leikki ja koulutus ovat yhdistettynä tehokasta ja koiralle mieleistä työskentelyä.

Elokuu on mielestäni kesäkauden seesteisintä aikaa, ei tarvitse paljonkaan kastella kukkia ja nurmikkokin hidastaa kasvuaan mutta viheriöi kunnolla kun yönkasteet pitävät sen vihreänä.
Syysleimut ja osa liljoista levittävät omaa ihanaa tuoksuaan piha-alueelle, kuupuutarhan valkoiset kukat luovat aavemaisen tunnelman lauhaan loppukesän iltaan, nautinnollista.

Maanviljelijöillä taas elokuu on kiireistä aikaa, huomioin aamulenkilläni että heti rukiin tultua pellolta puiduksi, oli mahtavan iso raktori jo suorittamassa ns. suorakylvöä, tehokasta viljelyä.

Toivottavasti saan viettää rauhaisan sunnuntain , niin että saisin aikaiseksi kirjoittaa "jutun" loppuun ja voisin sen lähettääkin lapsuuteni kylän historiikin kirjoittajalle. Tosin naapuritontilla vietetään tänä viikonloppuna "tupareita", niin että tänään pitää vielä mennä "jatkoille"......

Eläkeläisenä on mahdollisuus rytmittää päivien sisältö aina mielialan mukaisesti; sopivasti hyötyliikuntaa ja laiskottelua/lukemista tai musiikin kuuntelua/käsitöitä tai kyläilyä/mökkeilyä mikä milloin huvittaa... välttämättä mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito eikä sekään ole tärkeää...

Elokuisen sunnuntain päätinkin viettää nautiskellen kaikilla aisteilla ja sydämellä!

Ei kommentteja: