26.8.2011

Monivuotisten kukkien lisääminen siemenistä

Rakensin laudoista ihan itse nopeasti kehikon mullalle, siihen ei mennyt kun 10 minuuttia koko hommaan. Sain naapuritontilta ylijäämä lautaa ja kulmakappaleiksi kaivelin polttopuiksi kerätyistä jätepuista sopivat puupalikat ja yhdistin kappaleet nauloilla ja vasaralla.
Pohjustin kaukalon sanomalehdillä ja kärräsin mullat päälle. Rimoja rajaamaan eri lajikkeiden kylvöalueet löysin edelleen polttopuukasasta, pätkin ne vaan sopivan pituisiksi.
Nyt kylvölaatikko on valmis.
Arovuokkojen siemenet on "villaisia"... en oikein osannut päättää pitääkö ne jättää mullan pinnalle vai peittää mullalla....

joten peitin ne osittain mullalla.
Kylvin myöskin Unikon, Vuohenjuuren, Palavanrakkauden, Sormustinkukan siemenet sekä Keisarinkruunun pienet sipuliaiheet. Laitoin myöskin nimilaput paikoilleen että muistan vielä keväälläkin mitä olen kylvännyt.

Monivuotisten kukkien siemenet keräämällä ja myöskin maahan kylvellen saa halvalla lisättyä kukkasia ja taimia voi viedä keväällä tuliaisena tutuille tai jakaa niitä puutarha- tai pihakutsuilla kaikille halukkaille.
Tänään olinkin "tehokas" puuhastelija kun sain aikaiseksi poistaa nurmikko sisääntulotien pientareelta , asfaltin ja verikurjenpolvien välistä. Tilalle kärräsin karkeaa soraa, tulipas siistiä....

Aurinkokin paistoi koko päivän melkein täydeltä taivaalta ja lämpötila nousi +26 asteeseen, erittäin lämmin päivä aamusta alkaen, eletäänhän elokuun loppua. Ihanaa että kesä jatkuu, toivottavasti vielä pitkälle syyskuuhun asti.

Ei kommentteja: