8.9.2011

Amiraali kukalla ja viherkasvien suihkutusta

Amiraali istahti Syrikan kukkatertulle
Liuta Nokkosperhosia Punalatvan kukinnolla.
Mehiläinen työssään Gladioluksen kukassa. Hyönteisiä ja perhosia on ollut liikkeellä melko vähän. Syrikka on ns. perhoskukka eli se yleensä kerää kukinnoilleen vaikka minkälaisia perhosia, nyt niitä ei ole kuin satunnaisia lentäjiä.
Vihdoinkin tuli normaali vesisade ja kiireellä kannoinkin isoimmat viherkasvit taivasalle suihkuun. Tuuli oli puuskaista ja kukat piti tukea tuolia apuna käyttäen.
Sormiaaralia on senverran iso ja vähän toispuoleinen ja kaatuili helposti mutta sadepisarat löysivät kaikki pölyhiukkaset ja jätinkin kukat yön yli ulkosalle koska ei ollut hallan vaaraakaan.
Palmuvehkankin lehdet kiilsivät upeasti sateen jälkeen. Seuraavan päivän leppeä tuulenvire suoritti kasvien kuivatukset, ettei tarvinnut niitä siirtää sisätiloihin vettävaluvina.

Ennen vanhaa kukat vietiin sateeseen puhdistautumaan kun ei ollut suihkuja käytettävissä, vanha keino tepsii edelleen ja on ekologisesti oiva konsti.
Humala-vanhuskin innostui kukkimaan vasta syyskuussa, ei taida enään siemenet ehtiä kehittymään. Vanhuksen tehtävänä onkin koristaa saunarakennuksen päätyä eikä siksi tarvitsekaan tuottaa satoa. Eläkeiässä nääs :)

Ei kommentteja: