19.9.2011

Uuden kukkapenkin muokkausta

Luvattiin sateen alkavaksi puolilta päivin, joten kiirehdin pihahommiin heti koiralenkin jälkeen.
Kukkapenkin paikka, nykyisin nurmikkona oleva alue oli koko kesän mustan muovin alla muhimassa. Kesällä tein reijän muoviin ja siihen istutettiin valkoinen Syrikka, koristamaan muuten niin surullisen näköistä alaa.
Nurmikko oli hyvin lakastunut, sitten vaan lapio hommiin ja kääntämään maata.
Multa osoittautuikin erittäin kuivaksi ja päätinkin ottaa kaikki juuristot pois koska ne irtosivat mullasta oikein mallikkaasti. Tavaraa tuli kompostin ruuaksi kokonainen kottikärryllinen kasvien juuristoa...
Multa osoittautui erittäin mustaksi ja muhevaksi, varmaan hyvä kasvupaikka uusille kukille.
Valmista tuli, onpahan sitten keväisiä istutuksia odottamassa. Syrikka muuttaa talveksi kellarikomeroon koska se ei kestä talvipakkasia.

Kun sain homan valmiiksi alkoikin sataa. Tässäpä tuli tämän päivän hyötyliikuntakin suoritettua. Nyt voi hyvillä mielin istua lukulampun alle joko lukemaan tai katsomaan tv-stä ohjelmatallenteita sukkapuikot kilisten, tahi molempia, ehkä vuorotellen :)

2 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kyllä vaan oikein huokuu ahkeruutesi ja intosi tänne asti elin täysin mukana!
On se vaan niin ihanaa, kun näkee noin paljon tilaa mihin istuttaa kasveja, meillä tuon kokoinen ala veisi jo suuremman osan pihasta!
Kyllä se ulkona puuhastelu kummasti auttaa jaksamaan kotona ja nauttimaan aikaan saannoksistaan, varmasti puikot kilisee kilpaa siinä istuessa tyytyväisenä päivän puuhastelun jälkeen.
Iloa ja voimia syyspäiviin!

marjamatilda kirjoitti...

Sirkka; kyllä pihahommeleista saa kummasti nautintoa ja onnistumisenkin iloa, kaikenlisäksi hyötyliikunta tekee eläkeläisellekin niin hyvää :)

Saa voimia ottaa vastaan elämän pienet ja isommatkin vastoinkäymiset, malttaa pysähtyäkin joskus ajattelemaan ja toteamaan että kaikella on tarkoituksensa.
Mukavia syyspäiviä Sinulle Sirkka