18.9.2011

Kantojen "jyrsintää"

Urakakseni olen asettanut kahden luumu- ja yhden omenapuun kannon jyrsimisen. Aloitin omppupuusta koska se on kaikkein kovinta ainesta saada vanhalla kirveellä pieneksi... Ekaksi poistin hiukan nurmikkoa lapiolla sivuun ja sitten aloitin "jyrsimisen" vanhalla, isältäni saamalla kirveellä, tällä työkalulla saan huoletta hakata kantoa eikä haittaa vaikka terä tylsyy mullassa.
Ohhoijaa onpas kovaa puuainesta...
Siirryinkin luumupuun kannolle, no eihän sekään millään lailla pehmeää ole... sitkeästi hakkasin ja sainhan sitä siputtua...tästä on poistettu toinen luumupuun kanto ja aukko nurmikossa on paikattu talteen otetuilla nurmikon palasilla jotka ovat jääneet kukkapenkin laajennushommista, kompostiin vietäviksi... kun ajattelee "nokkaansa" pidemmälle pihahommissakin niin hommat sujuvat sutjakkaammin...
Ei ole kannosta jälkeäkään ja nurmikko vihertää jo....

Seuraavaksi puuhastelukseni aloitan uusien (2kpl) kukkapenkkien rakentamisen mutta se onkin sitten ensiviikon puuhia. Leppoisaa sununtai-illan viettoa kaikille!

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Voi miten reipas olit, minä olen ratkaissut kantopulman etupihalla, pyytämällä miestäni tekemään siihen laatikon päälle.Siihen saa sitten tehtyä mukavia kukka-astelmia.

Käyhän se niinkin.

Mukavaa syysviikkoa sinulle.

marjamatilda kirjoitti...

Tuija; sehän onkin hyvä idea :) meillä tosin noita kantoja on nyt vielä kukillekin koska koivun, vaahteran ja kolmen lehmuksen kantoja en vielä "jyrsi", ehkä sitten kun ne ovat lahoamispisteessä.