16.7.2015

Mökillä "päiväreissulla"

Mökin rappusen vaihtuivat uusiksi....Sini laittoi hihat heilumaan järjestäen Ollin hommiin ja toinen kaveri lahjoitti puutavaran. Ripeät nuoret saivat työn valmiiksi yhdessä illassa, tosin kaiteet ja alin astelma valmistuu vielä tämän kesän aikana. Sini lupautui välittömästi sutimaan valmiit raput puuöljyllä, maalarin hommathan ovat hänen mielipuuhiaan.

Teimme eilen päiväreissun mökille ja saimme todeta rappuset erittäin hyvin tehdyiksi ja jykeviksi, kestämään tulevien vuosien askelluksia. Vanhat olivat  alkuperäiset, eli rakennettu mökin pystytyksen yhteydessä yli 30 vuotta sitten.
Istuin keinussa ja räpsin kuvia . Täytyy opetella "maakravuksi" , ennen oltiin Matin kanssa kaiken aikaa vesillä, nyt ei tee yhtään mieli veneellä liikkua kun "kalakaveri" otti ja lähti rusaimmille kala-apajille. Pilven reunalta varmaankin katselee touhujamme ? 

Haikeutta mielessä, mökillä olo on aivan erilaista, kaikkeen täytyy tottua ja se vie oman aikansa. Päätin kuitenkin käydä tulevina viikkoina ja kesinä useammin ja varmaan yövynkin. Onhan tämä kesä jo kolmas kesä ilman "kalakaveria". Elämän täytyy jatkua mökilläkin !
Hiljaista oli vastakkaisellakin niemellä
Moottorivene on vielä talviteloilla, vajassaan.
Katja ja Sini kiiruhtivat kalaan, Jaakko oli soutumiehenä, kalat eivät olleet syönnillään.
Vilillä oli vuoden hauskin päivä, 
Vili ja sini peuhasivat vedessä, yllätys ...yllätys.... Viliä ei ole saatu uimaan mökkirannassa mutta meidän yllätykseksi se haki Sinin heittämää keppiä uudelleen ja uudelleen, jopa uikin aivan "koiraa".

Kuvassa Sini videoi tilannetta kun vanha kova vahtikoira pelkää maassa hyppelevää pientä ahventa. Kun kala hypähti niin hypähti koirakin.... hassun näköistä.


Lohjanjärven vesi oli senverran viileää etten tohdinnu mennä veteen "puutarhatöihin", olisi pitänyt katkoa rannan Ulpukat ja niittää kaislat mutta hommat jäivät toiseen mökkireissuun. Toivon mukaan vedet tänäkin kesänä lämpenevät että pystyy olemaan vedessä tuntitolkulla.

Yhteydet mökkinaapureihinkin ovat olleet katkolla, nyt päätin korjata senkin asian tämän kesän aikana. Ainakin käväisen Rouhiaisilla ja Renén juttusilla aidan takana. Naapurien kanssa täytyy pitää suhteita yllä jo senkin vuoksi ettei koskaan tiedä milloin tarvitsemme toistemme apua tai ilmoitusta epänormaaleista tilanteista mökillä silloin kun emme itse ole paikalla, sekin yhteistyö on mökkiläisille tärkeää. Onneksi Rouhiainen on vuosittain huolehtinut yhteisen jätehuoltomme joustavasti ja ilmoitellut maksuasiat sähköpostilla niin palveluun ei ole tullut katkoksia. Oikeastaan meillä on mahtavat mökkinaapurit.

Päiväreissu oli mahtava, ja matkanteko turvallista. Hangontiellä oli nyt vähemmän rekkaliikennettä, johtuneekohan tästä lomakuukaudesta.
Sini ja Jari jatkoivat vielä mökkeilyään, me suunnistimme kotia kohti! 

Vili oli tosi väsähtänyt, sille päivä oli tämän kesän rankin  jo liikunnankin puolesta kun se löysi uuden harrastuksen ; uimisen.


Ei kommentteja: