31.5.2012

Hevosloimien pesua rikkaruohojen kitkentää

Kevät on puutarhatontilla kiireistä aikaa, pitäisi saada kaikki kasvun alkuun ja vielä  huolehtia nurmikon ajosta ja kasteluista ynm. Aikaa ei ole jäänyt vierailla blogisivuillakaan tai edes kirjoitella kuulumisia. 

Paljon onkin tapahtunut isoja asioita joihin palaan myöhemmin mutta tänään pesin Suvin Edie hevosen loimet. Hän muutti hevosensa Riihimäellä sijaitsevasta tallista Nurmijärven Perttulassa olevaan talliin. Tästä muutosta olenkin erittäin mielissäni kun Edie tuli lähemmäksi niin minunkin tulee käytyä tallilla ja Suvi jo heitti ajatuksen että voisin kokeilla ratsastusta mutta en tiedä uskallanko ??? tulevaisuus näyttää miten tullaan hevosmamman kanssa toimeen. Minulla on jo kerättynä kuivia leivän kannikoita  joten aloitan tutustumisen "namipaloilla"
Aamulenkille koiran kanssa otin myöskin kameran mukaan. Nopeasti ovat viljat nousseet oraille, nyt kun saisivat vielä kunnon sateet niin kyllä viljelijätkin olisivat tyytyväisiä. Minua viehättää nämä laajat peltoaukeat, johtuneekohan se siitä että  olen itsekin maatilan tyttö ja ensimmäiset 20 vuotta elänyt tilan töihin täysillä osallistuen. 
Rusokirsikka kukkii parhaillaan tosi komeasti
Sukulaisperhe käväisi pikavierailulla ja toivatkin kauniin kesäamppelin tuomisina. Kukka löysi helposti paikkansa pihakeinun koristeeksi.
Uusi kukkapenkki on valmis; se sijoitettiin lehmuksen kannon eteen missä oli jo ennestään istutettu punainen happomarjapensas.  Kukat siirrettiin muista penkeistä jotka olivat liiaksi rehevöityneet. Taustalla on pihlaja-angervo alue ja sen edessä, matalassa ojassa kasvaa rentukat, nyt löysi evakossa ollut kullerokin paikkansa. Penkin vasemmalla reunalla on lemmikkieläinten hautausmaa.

Tuntuu että rikkaruohotkin kasvavat aivan silmissä; tänään aloitin kasvimaan kunnostuksen. Ensiksi muokkaus perunamaalle ja pari pientä vakoa sai itäneet siemen perunat, varsinainen istutuspäivä on ensi viikolla. Maa-artisokkaa poistin kovalla kädellä, se on ihan liian voimakas leviämään omalta kasvupaikaltaan nääpurin paikalle. Nokkospenkki on epämiellyttävin siivottava mutta tein sen. Huomaasin nokkosten lehdillä runsaasti siitepölyä joten ehkä niitän tämän ensimmäisen kasvun ja vasta seuraavasta kasvusta aloitan kuivurilla säilömisen.

Puuhakkaan päivän päätteeksi vielä vettä kurpitsan taimille ja ryytimaalle, olivathan vielä janoissaan ahkeraliisat ja samettiruusutkin. Pihatöiden jälkeen onkin rentouttavaa suoda itselleen tuokio hyvän kirjan seurassa.1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Ihana blogi sinulla!
Minuakin viehättää laajat peltoaukeat, jotenkin niihin vain tuntee sisäistä vetoa. Olen kasvanut tavallisessa omakotilähiössä, joskus mietin johtuuko avarien paikkojen kauneuden tarve suuresta energiakentästä..tarvii vain paljon tilaa ympärilleen. Luen paremmalla ajalla tarkemmin kirjoituksiasi;) Iloa päivääsi!
t.Anne