9.6.2012

Uusia kukantaimia ja perunan istutusta

Olen aina halunut vanhanajankukista tuon kauniin Särkyneensydämen ja nyt sain aikaiseksi tilata pari tainta, valitsin kuitenkin uudehkon eli väriltään punertavin lehdin olevan lajikkeen. Vanhoissa yksilöissähän lehdet ovat melko vaalean vihreitä. 
Melko terhakat taimet, niistä on hyvä kasvatella isoja puskaita, toivon mukaan hyvässä ja ravinteikkaassa maassa kasvatukseni onnistuvatkin.
 
On se niin kaunis kukinto ja tuo lapsuuden ajan kukkamuistot mieleen.
Toinen mielihankintani tämän vuoden kukkaostoksiini oli Syysasteri ja juuri purppuranpunainen lajike. Olin suunnitellut jo sille paikankin valmiiksi, se pääsi Syysmaksaruohon kanssa samaan kukkaryhmään.

Kustaanpäivänä istutettiin perunat ennenvanhaan, niinpä minäkin laitoin taas muutaman vaon siemenperunoita maahan. Eihän mikään voita oman maan uusia perunoita, ne maistuvatkin oikeilta, siksipä en koskaan sorru ostamaan kaupan hyllyltä ns. uuttaperunaa.

Tänään parturoin nurmikon jo neljännen kerran tänä kesänä, kyllä se kasvaa vaikka ilmat ovat olleet viileitä. Parhaillaan alkoikin satamaan ja siksi ehdinkin tähän tietsikan ääreen, koko kevään on ollut kaikenlaista säpinää niin etten ole ehtinyt paljonkaan "harrastamaan"  muuta kun pihahommeleita.

Nautin sateesta suunnattomasti, niinpä puenkin taas sadeasun päälleni ja lähden kiireettömälle kävelylenkille Kyttäkoiramme kanssa. sateella kesäinen luontokin tuoksuu ihanalle ja linnutkin innostuvat konserteillan ylistämään kesän ihanuudesta.Ei kommentteja: