30.6.2012

Silkkihanhikin istutusta ja maustevihannesten kuivaamista

Kuivurin surina kuuluu tähän aikaan kesästä meidän eteisen ääneen ja voimakas lipstikan tuoksu leviää ympäristöön.
Kuivurissa on 4 tasoa joihin kuivattavat tuotteet laitetaan, sitten säädetään aika lämmön voimakkuus. Vihreälehtisille säädän tehon kakkoseen ja ajaksi 3 tuntia.
Lipstikan lehdet on hyvä ottaa talteen ennenkuin se kasvattaa kukkavanansa.
Tässä ovat lehdet parhaimmillaan kerättäviksi, ehjiä ja heleän vihreitä.
Tavallista persiljaa sain myöskin yhden kerroksen kuivuriini.
Lehtipersilja on vielä senverran nuorta kasvua ettei sitä saanut vielä kuin hiukan otettua mutta hyvä kasvusto on tulemassa kunhan kesä etenee.

Olen muina vuosina kuivattanut nokkosia jo isonkin sadon mutta tämän kesän nokkoset olivat melko kitukasvuisia ja siitepölyssä että niitin koko nokkospenkkini alas, toivottavasti uusi kasvu parempi kuntoista tavaraa.
Sain tyttäreltäni pihan uutena kasvina Silkkihanhikin taimia, istutinkin ne muhevaan mutta hyvin vettä läpäisevään ja aurinkoiseen paikkaan. Jännityksellä odottelen niiden kukintaa... kuvani on kopsattu naapurin pihalta.

Jokaisen päivän viimeisenä puuhasteluna on tappajaetanien kerääminen tontiltamme ja kyllä niitä onkin riittänytkin paljon enemmän kuin viime kesänä. Näin olen saanut pienet samettiruusujen ja kurpitsan taimet säästymään joten kuten. Ovathan ne hyökänneet joidenkin kasvien kippuun syöden osan lehdestä mutta ei onneksi sirkkalehtiä joten taimet ovat vaan jatkaneet kasvuaan.

Ei kommentteja: