14.5.2012

Äitidenpäivä

Sinivuokot lopettelevat kukkimistaan ja valkovuokotkin ovat jo viikkoja kukkineet mutta keltavuokkojen kukinta parhaimmillaan juuri Äitienpäivänä.
Keväinen "söpöliini"
Varhaisin esikoista on tämä kauniin punainen lajike, se onkin pihallamme varmaan  kukkinut jo 55 vuotta.
Yleinin esikkomme, meidän pihalla on tämä perinteinen keltainen yksilö. Esikot ovat viehkeimpiä kevät kukkiamme.

Sain jälleen viettää äitienpäivää oman lähisuvun kanssa, omalla pihalla ja ilmakin suosi meitä. Oli vallan ihastuttavaa istua ulkona, auringonpaisteessa ja nauttia kaikin aistein kukkivasta puutarhasta, grilliherkuista ja kahvitella pihakeinussa.
Kaikki lapset ja molemmat lapsenlapset olivat saapuneet viettämään keväistä juhlapäivää luoksemme. 

Toivomuksenani oli jälleen että ruusujen sijasta saisin äitienpäkukkina taimia puutarhaan, niinpä sainkin tänä vuonna luumu- ja päärynäpuun taimet sekä viiniköynnöksen. Toiveeni toteutettiin jälleen. Toki sain kukkiakin, nimittäin ihania keltaisia orvokkeja korillisen, ulko-ovelle vastaanottamaan tulijoita.....

Mielestäni eilinen päivä oli äitienpäivistä parhain ! Ilmassa väreili nuorta lempeä ja  suunniteltiin innolla tulevaa .... naurettiin paljon.... oli hauskaa olla yhdessä. 
Tosin Jaska ahersi melkein koko ajan vanhan läppärini kanssa, se on niin hänen tapaistaan, keneltä lieneekään perinnyt työkeskeisyyden ? Selvästi hän nautti työstään joka varmistui tänä aamuna kun hän soitteli että koneesi toimii, HYVÄ JASKA!!
Mukavasti uudetkin suvun jäsenet mukautuvat meidän joukkoomme, mikä ei ole  ihan itsestään selvyys, olemme me senverran erikoista joukkoa.

Nautin erikoisesti äitienpäivän vietosta kun saa olla kotosalla koko päivän kun olen ollut ennen työni takia joka ikisen äitienpäivän  passaamassa muiden perheiden äitienpäivän viedttäjiä. Silloin nautin työstänikin mutta aikansa kutakin.

2 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Upea keltavuokkomeri!
Aurinkoa päiviisi!

Irene kirjoitti...

Kyllä saimme viettää tänä vuonna kauniissa ilmassa äitienpäivää.
Ihania lahjoja sait läheisiltäsi.
On mukava saada kaikki rakkaat ympärilleen keväiseksi päiväksi.