22.5.2012

Piha kertoo millainen olet

Huhtikuun viimeisenä päivänä oli Aamupostin pääkirjoituksen kuvaksi oli meidän pihastamme otettu kuva joskus vuosina 2009-2010 kun tonttimme oli vielä jakamaton, nythän vain puolet on meidän pihaa ja toinen puoli Katja tyttäremme hallinnassa. onneksi meidän välinen tontti on "häilyvä"
Lehden pääkirjoituksen otsikkona oli "Piha kertoo millainen olet". Puutarha kertoo paljon omistajansa luonteesta. On suurpiirteisyyttä, on tarkkaan mirtittyjä yksityiskohtia. On lähiruokaa kasvattavia "tonkijoita", on siisteyden palvojia.
Tyylejä on monenlaisia; joku ajaa nurmikon pedanttisen tarkasti ja nyppii jokaisen rikkaruohonkin, toinen taas antaa kaikkien kukkien kukkia.

Itse olen vähän jokaista ominaisuutta ja tyyliä. Kuitenkin pihani on suojaisa turvapaikka, missä viihtyvät asukkaat ja vieraat.  Unohtamatta puiden, pensaiden, kasvien, kukkien ja eläintenkin  viihtyvyyttä.
Ajelin nurmikon ensimmäisen kerran tänä kesänä, itse huoltamalla leikkurilla. Tosin nurmikosta ei tullut oikein hyvän näköinen kun se pääsi kasvamaan liian pitkäksi ja pihallamme ovat aina viiihtyneet voikukatkin jotka nostavat heti uudet nuput ja kukat pystyyn kun leikkuri on ne ohittanut, krääk :(  No väliäkös sillä, kyllä siitä tasainen tulee jo kolmannella ajokerralla.
Kultatyrakin keskellä  kukkii outo sipulikukka, mikähän tuokin on?
Tulppaanit ilta-auringossa, autokatoksen kupeessa.

Jokohan huomisen päivän ohjelmaan sisältyisi suihkulähteen pesu ja täyttö ? Saapa nähdä, siitä kerron myöhemmin.

Helteisiä päiviä ja linnunlauluja kaikille :)

1 kommentti:

Irene kirjoitti...

Hauskan näköinen tuo tumma sipulikasvi siinä kultatyräkkien vieressä.
Mielestäni nopein ja näyttävin puutarhanhoitokeino on nurmikon leikkaus.