8.5.2012

Kukkapenkkien kanttausta

On sopiva aika kantata kukkapenkit... siihen on olemassa kätevä lapiokin jolla  on hyvä rajata kukkapenkki nurmikosta.
Nurmikko on herännyt kasvuun ja rikkaruohot lähtevät helposti...
Kanttaus vaikuttaa myöskin ruohonleikkaajaa ja suojelee kukat leikkurin terältä...
Syrikan istutukset talviruukuista  suoraan kasvupaikalleen. Lilanvärinen saa kasvaa kivikkoryhmän edessä, erittäin aurinkoisella paikalla. Niiden lehdet ovat aika kalpeita ja heiveröisiä koska ne aloittavat jo pimeässä kellarissa kasvunsa.
 
Valkoisen Syrikan paikaksi valittiin uusi kukkaryhmä, jasmikeryhmän päädyssä.
Esikotkit innostuvat vähitellen kukkimaan...
Aikaiset tulppaanit ja keltavuokko piristävät kevät pihaa 

Todella pieni kasa tuhkaa jäi isosta risukasasta jäljelle.... poltit risut kasvimaalla, sateisen yön jälkeen. Oli nautittavaa homma tehdä luvatonta, eihän niitä olisi saanut kaava-alueella poltella. Teen sen joka kevät, hyvät sytykkeet siis tuohta ja kuivia pikkuklapeja, kunnon tuli ja nopea poltto. Käytän vanhaa heinähankoa työvälineenä. Sää oli suotuisa , ei tuullut ja ympäristö kosteaa, ei vaaraa maastopalosta niin mikäs oli poltella, savut nousivat suoraan yläilmoihin eikä kukaan soittanut "pipaa-autoakaan" niin kaikki meni hyvin ja mikä nautinto tälle pyromaanille, vautsi :)

1 kommentti:

anja kirjoitti...

Hyvä idea kantata kukkapenkit irti nurmikosta. Täälläkin on tehty pyromaanin hommia, tosin on joskus ilmoitettu paloasemalle että risuja poltellaan. Kun ei olla kaava-alueella vielä toistaiseksi.
Hienosti on kasvu alkanut puutarhassasi. Aurinkoisia kevätpäiviä puuhasteluusi.