1.4.2012

Puoli kuuta peipposesta....

Puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään. Peippoparvi ilmestyi jo eilen pihalle  syömään kauranjyviä. Epäilin niiden olevan vaan muuttoreissullaan mutta havannoin tänäänkin runsain määrin peippoja maassa ja puiden oksilla, vaan en kuullut vielä sitä ihanaa viserrystä.

On mahtavaa nauttia keväästä taas kerran, vaikkakin elän 71. kevättäni, nyt tuntuu äärettömän ihanalta saada nauttia luonnon heräämisestä kesään... ilmassakin on runsaasti  kevään tuoksuja, liukkaat kelit ovat takana päin ja kaikki raajani ovat säilyneet ehjinä, siis ei liukastumisia, kiitos hyvien liukuesteiden ja liikunnasta saadun hyvän kunnon.

Tunnin kuluttua lähdemme taas pitkälle lenkille hyvän ystäväni ja Kyttä-koiran kanssa. Olen kokenut rattoisaksi kävellä ja rupatella niitä näitä mukavassa seurassa, joskin pidän myöskin yksinnäni olosta, luonnon keskellä.
Kun on toinen ihminen rinnalla niin siinä voi jakaa niin hyvät kun huonotkin tuntemukset ja havainnot. Huoletkin keventyvät enemmän kuin puoleen.... ilotkin voi jakaa ja saada ystävän onnesta puolet.

Jokaikinen päivä teen kävelykierroksen tontilla, tutkien mitkä kasvit ja kukat ilmestyvät lumikinosten reunoilta. Kasvun ihme on käsittämätön, miten voimakkaasti kasvit haluavat lähteä lepotilastaan taas uuteen kukoistukseensa.

Kevään mielipuuhiani ovat myöskin purojen teko ja olenkin jo aikoja sitten aloittanut sen homman, tosin lumet haituvat jonnekin eikä ole paljonkaan vettä puroiksi.

2 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Toivottavasti peipoille ei käy huonosti. Viime yönä oli kymmenen astetta pakkasta ja huomiseksi on luvattu lumipyryä.

anja kirjoitti...

Kiva keväinen kuva peipposesta! Sinulla on kaunis blogi täynnä mielenkiintoisia postauksia!