24.4.2012

Keijunmekko


Keijunmekko on kesäkukista niitä "jännittävimmän" näköisiä .
Kasvupaikan suhteen se ei ole vaativa, sille sopii sekä puolivarjo että aurinkoinen paikka. Keijunmekko pitää tasaisesta kastelusta ja lannoituksesta läpi kesän ja kukkii runsaasti syksyyn saakka. Sen voi talvettaa valoisassa ja viileässä.Tämä on kuvattu nyt huhtikuussa, se on talvehtinut kohtalaisen hyvin, on siis elossa ja tekee jo nuppujakin. Siinä on tosin vaan kaksi rönsyä kasvamassa mutta toivon mukaan se kesällä kasvattaa rehevämpää kasvustoa.Hauskan näköiset "mekkokukka" lähikuvassa.
Sadepäivä, onneksi kävimme Kyttä-koiran kanssa jo aamuvarhain lenkillä.
Koiramme pitää kyllä uimisesta mutta ei vesisateesta, se on niin innokas uimaan, että kun ollaan peltoaukealla ulkoilemassa "vapaana" niin eikös se löydä keväiset tulvaojat ja juoksee ojaa pitkin umpi sukkelossa, pää ja häntä vain veden pinnalla. Noustessaan kylmästä vedestä pelkään aina että se saa jonkun tulehdustaudin mutta tähän astikka se on säilynyt terveenä. Tosin en anna koiran polskutella ennenkuin ilmat lämpenevät ja eihän se hauveli ymmärrä lainkaan että pellolla pitää kulkea hihnassa kun se saa juosta vapaanakin.
Sadepäivää vietän paperitöissä ja lukien lääkärisarjoja. Palautin kirjaston kirjat enkä lainaillut uusia koska vapaa-aikani kulutan pihahommissa ja muuten ulkoillen, nauttien keväästä ja keväisistä lintukonserteista.

Lääkärisarjat on sopivaa lukemista juuri pieniin lepohetkiin joita iäkkäiden ihmisten täytyy sisällyttää päiviensä puuhastelujen joukkoon, kun saa itse määrätä itselleen sopivat lepotauot ja kun saa olla itsensä pomokin.

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Keijunmekko on kyllä aivan mahtava kukkija! Joko roikkuu amppelista, tahi kasvaa tuklea pitkin korkeaksi :)
Enpäs vaan ole tajunnut koskaan, että senkin voi talvettaa! Tyhmä, minä!!
KIITOS siis opetuksesta!
Mukavaa viikon jatkoo sinne, Ystäväni!
tuksu