27.3.2012

Alppiruusun kevätsuojaus

On korkea aika suojata ikivihreät pensaat kevätauringolta. Kun maa on vielä jäässä, ei pensas saa tarvitsemaansa kosteutta jonka auringonpaahde haihduttaa ja lehdet kuivuvat tai ainakin kellastuvat, eikä kukkanyputkaan kehity toivotulla tavalla. Pihallani oleva Alppiruusu on vielä suuremmaksi osaksi lumikinoksen peittämänä mutta valjastin sille jo viikko sitten varjostuskankaan suojaamaan auringon paahteelta. Olin pystyttänyt kepit maahan jo syksyllä, ennenkuin maa jäätyi. Kevätmyrskyt tahtovat aina repäistä suojat irti , ellei niitä sido kunnolla, itse ratkaisin sitomisongelman niin että solmin kankaan kiinni pähkinäpuun oksiin, kyllä pitää....
 "Oma kehu haisee" mutta silti kehaisen itseäni onnistuneista lumitöistä kuluneen talven aikana. En antanut muiden tarttua pihallani lumikolaan, tanssahtelin sen kanssa aina itse ja tuloksena oli ohut jääkerros pihaantulotiellä, joka onkin jo sulanut kokonaan ja myöskin nyt kuivuu nopeasti kun vaan keväinen aurinko muistaa ilmestyä taivaalle. Huolehdin jokaisen lumipyryn jälkeen lumien kolauksen niin  ettei pihaa tallattu autoilla ja onneksi olikin usemmiten keveitä pakkaslumia työnnettäväksi.
Heti ilmestyvät krookukset nuppuineen valmiina kukkimaan kun lumi sulaa.......
Nämä ovat meidän pihalla varmaankin alkuperäisiä sipulikukkia siltä ajalta kun Rannan pariskunta perusti tontille kukkapenkkejä.
Viihtyvätkin kehnossa kasvupaikassa, missä vesikin seisoo keväisin ja maa tosi kuivaa kesäisin
Teinpä saunakamarin kätköistä, vanhoista jämistä ovikranssin. Siihen ei paljon tarvittu; vanha varpukranssi pohjaksi ja itsekuivatut keltaiset kärsämöt vähän väriä antamaan. Aika tummahkoksi tämä "kierrätyskranssi" jäi, joten laitoin vielä värjättyjä höyheniä piristykseksi, onhan pääsiäinenkin tulossa. Kranssin hinta 0 €.

Tänään olenkin viettänyt laiskotellen, eihän eläkeläinen jaksa joka päivä puuhastellakaan. Eiliseen päivään sisältyivät; imurointi, lattioiden pesu, pölynpyyhintä, leipominen ja vielä vieraiden kahvittelu. Siinä olikin runsaasti liikaa puuhia yhdelle päivälle.

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Hieno kranssi!
Mukavaa aurinkopäivää sinne, Ystäväni!
tuksu