10.3.2012

Mullanvaihtoa ja pistokkaiden istutusta

 Onhan siitä mullanvaihdosta jo melkein pari viikkoa mutta ei ole tullut mieleeni siitä kiejoitella kun on ollut vaikka minkälaista touhua päivissäni.
Varsinkin pelakuut olivat talvehtineet vinttikammarin viileydessä melko hyvin ja kasvattaneet laihoja oksistoja, joten sakset esille ja leikkausta suorittamaan,
 Varovaisesti leikattu vanhus.
 Nuoremmat yksilöt taas leikkelin melko rohkeasti että tekisivät enemmän oksia.
 Pistokkaat laitoin multaan ja pidän niillä tasaisen kosteuden niin eiköhän ne tee juuretkin näin kevään voimalla.
 Pitäisi kesällä olla tämä keittiön ikkunalaudan "mummon pelargoniat" komiassa kukassa. Huom. vaihdoin ylivanhat orgideat  pelakuihin kun kyllästyin orgidean pölynkerääviin lehtiin ja vanhusten laiskaan kukintaan.
 Jätin ulkokukat osin leikkaamatta kun niissä oli jo tosi lihavat kukannuput, poistin vaan huonot  ja kuivat oksat. Vaihdoin vaan mullat ja istutin ne suoraan ulosmeneviin koreihin jotka vuorailin vahvalla muovilla ennen mullan vaihtoa ja juu, muistin laittaa reijät muoviin, etteivät joudu uimaan sateiden yllättäessä.
Taustalla maljaköynnös on innostunut tekemään jo vihreää versoa kohti taivasta, siis se on talvehtinut ihan hyvin.
 Keijunmekkokin näyttää aloittaneen jo kasvunsa ja mikä yllättävää että se tekee myöskin kuivan näköisiin lonkeroihinsa ihan vihreitä uusia versoja. En uskaltanut leikkailla sitä yhtään kun ei ole aiemmilta vuosilta kokemuksia.
Löysin mielenkiintoisan kuvan, johonka oli kerätty  erilaisten pelargonioiden lehtiä, eikä tässä varmaankaan ole vielä kaikki "tyypit".

Pelargoniat ovat nousseet yhdeksi harrastajien suosikki kukaksi eikä mikään ihme, koska se on tosi kaunis ja "kotoinen" kukkanen keittiön ikkunale tai pihapiirin koriste.

Keväistä viikonloppua kaikille.

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Minäkin rakastan pelargoneja! Ihan vaan siksi, kun tyytyy vähään ja kukkivat koko kesän iloisissa väreissä :)
Mukavaa pyhäpäivää sinne!!
tuksu

Irene kirjoitti...

Ehkä minunkin pitäisi kääriä hihat ensi viikolla ja ryhtyä myös mullanvaihtopuuhiin.
Sinulla nuo hommat on jo hyvässä järjestyksessä.