3.5.2015

Kylmä yö tulossa, täysikuu ja "arjenenkeli"

 Ensi yöksi on on luvattu tänne eteläiseenkin maamme osaan pakkasta pari astetta, joten asettelin lautaa apuna käyttäen harson suojaksi kukille.
Harson alle jäi piiloon/suojaan tämän näköinen "kukkapöytä".

Olin viikolla siirtänyt pelakuut kellarista autokatokseen haistelemaan keväistä säätä ja totuttelemaan kevättuulen tuiverruksiin. Oletin niiden olevan vielä sen verran "hienohipiäisiä" että paleltuvat jo pienestäkin pakkasesta niin ennakoin taas tulevia tilanteita ja asetin peiton pöydän päälle sekä eilen istutettujen lavendelin taimienkin päälle suojat.  Viime vuodesta viisastuneena en anna tänä keväänä tummalehtisen särkyneensydämenkään kylmettyä, siis harsoa edelleen pieni palanen suojaksi.

Nyt on kukkien puolesta levollinen olotila mutta on syytä jossain määrin valmistua täydenkuun vaikutukseen yöuneni laatuun ja yleensä sen "Nukkumatin" saapumiseen, tuleeko hän lainkaan ja jos aikoo saapua niin koska suvaitsee tulla?

Unimasan viipyillessä voin keskittyä kotimaiseen dekkariin, niitä lukiessani uni on tullut alta aika yksikön, saaspa nähdä tuleeko tänä yönäkin.

Meillä käväisi tänään miespuolinen "arjenenkeli" korjaamassa kauan repsottaneen rännin ja enkelin tyypistä teki hänen lausahduksensa sopiessamme  palkkiosta; .......................lisäksi  "loppuelämän ystävyys". 
Mahtavaa omata monitaitoisia ja auttavaisia naapureita, heidän ansiostaan yksinelävän mummelinkin on helppoa asustella omassa mökkipahasessaan, vanhanakin.
Ei kommentteja: