7.5.2015

Kompostimultaa kasvimaalle ja kukille

Kevään raskain puuha fyysisesti on kompostimullan kärräily kasvimaalle ja kukkaryhmille Nyt se tuli tehtyä...hyvä minä !

Tänä vuonna multa piti seuloa kun viime kesän kuivuus aiheutti sen ettei kaikki pienet oksan palaset ehtineet maatua. Mutta kyllä kannattaa ylläpitää puutarha kompostia kun se tuottaa runsaasti hyvää multaa lisäämään pihan ja kasvimaan mullan .ravinteita, tuloksena rehevät kukkaryhmät ja satoisa kasvimaa.

Kompostiin voi kerätä kaikki puutarhasta tulevat kasvien lehdet ja varret, pensaiden oksat, haravointijätteet sekä lämpökompostorin valmis massa tehostamaan maatumisprosessia. Kompostikasaan voi välillä lisätä myöskin multaa, esim huonekasvien vanhat mullat tai poistettavat nurmipaakut, eikä kastelua kannata unohtaa.
Rentukat ovat kevään mieli kukkiani, tontin toisella laidalla ne ovat komeassa kukassa, kun taas toisella laidalla niissä on vain muutama hassu kukka. Lieneeköhän kesäiset niittohommat vaikuttaneet niiden köyhään kukintaan...mene tiedä.
Onnenpensaita on kaksi joista tämä kukki runsaasti ja toisessa on muutama hassu kukka. Mistähän nämä erot johtuvat
Seuraavaksi aloittelevat narsissit ja tulppaanit kukintansa. 

Maaliskuussa pihalla alkanut kukinta jatkuu aina marraskuuhun asti, mikä nautinto onkaan elää kukkien keskellä.

Tänään on tullut harrastettua hyötyliikuntaa yli oman tarpeen, ainakin kroppa kertoo sen. Vielä pitää tehdä sopivat venytykset että selkä ja vanhat nivelet pysyvät vetreinä.

Siiri-siilin ruokinta on alkanut. Kuva on viime kesältä sen takia että tyypillä on niin kova kiire ettei sitä pääse kuvaamaan. Onkohan se lainkaan Siiri? Vai juoksevatko siilit keväällä lujempaa kun ei nurmikkokaan jarruta.

Puuhastelut jatkuvat pihalla ja sateen sattuessa sisätiloissa, omakotitalossa on aina jotain korjattavaa ja siistittävää, aika ei käy pitkäksi. Taukoja päivän ohjelmaan tuovat luonto kappaleet joiden puuhailua on antoisaa seurata. Lepohetkinä toimivat lukutuokiot päikkärien aikaan ja iltaisin. Hetken istahtaminen palauttaa kehon sekä mielen uuteen vireeseen ja on helppo jatkaa raskaampaakin punnertamista arkisissa askareissa.

Ei kommentteja: