11.5.2015

Pihakalusteiden maalausta, pottujen istutusta ja rikkaruohojen kitkentää

Siro rakenteiset pöytä ja kaksi tuolia jotka ovat toimineet nuorison "röökipaikkana", talon varjoisella puolella, olivat aivan kulahtaneen näköiset. Siispä ryhmä käsittelyyn mars! Ekaksi kiinnitin irronneen listan ja seuraava vaihe oli hionta. Tein huolella vanhan maalin hionnan, myöskin pintojen alapuolet, että uusi maali tarttuu paremmin. Suoritin maalauksen kahdesti, tietysti välillä annoin maalipinnat kuivua. Lopputuloksesta tulikin erittäin hyvä ja huomenna pöytäryhmän voi viedä jo ulos, vakio paikalleen.
 Raparperi kasvuvauhdissa
 Lipstikkaa voi pikapuoliin alkaa säilöä kuivurilla
"Saline" siemenperunat pääsivät multaan ja kasvu voi alkaa. Lajike on uusi mutta sanotaan aikaiseksi lajikkeeksi, että sopii kesä perunaksi. "Carrera" lajikkeen istutan vasta Kustaan päivänä, perinteiden mukaisesti. Tämä lajike on herkullinen talviperuna ja on säilynyt hyvän makuisena koko talven. 

Kesäkauden kitkennät on aloitettu... rikkaruohotkin ovat lähteneet huippu vauhdilla kasvuun. Ensimmäisen käsittelyn sai maa-artisokka alue, koska se on hyvä kitkeä ennen kasvun alkua, etteivät herkän pehmeät kasvut vioitu. Huomenna jatkuvat kitkennät kukkaryhmissä ja siinä riittää puuhaa. 

Oli ilo huomata että syksyllä istutettu Laikkuköynnös oli hengissä ja lihavat silmut kohta aukeavat. Irroitin taimen pihasaunan seinustan vanhasta köynnöksestä joten kasvin elossa olo ja hyvä kasvun alku viehätti erikoisen paljon, onnistuin!

Ihana olotila istahtaa kirjoittamaan lukutuoliin, tehokkaan hyötyliikunnan, koiralenkkien ja venytysten jälkeen. On hyvä olo fyysisesti ja mielikin on rentoutunut, luonnon lääkkein. Varmaankin illalla untakaan ei tarvitse kauan odotella.  Sopivasti  iltaani rauhoittaa vielä kirjoittaminen ystävättärelle pitkä sähköposti; kevään kuulumisista. Ajan myötä ovat ystäväni alkaneet pitämään yhteyksiä säännöllisesti sähköpostilla, ennen  puhuttiin puhelimessa tunti tolkulla. On mukava saada viestejä ja kivaa on myöskin se että on ystäviä joille voi kirjoitella.
"Naamakirjan" viestipuolella taas käymme kavereiden kanssa keskusteluja, joskun kiivaitakin päivän aiheista tai kirjoita, leffoista...  mistä milloinkin juttu lähtee kulkemaan.

Ei kommentteja: