15.10.2015

Rajamäen terveysasemaa yritetään taas mitätöidä

Tässä paikallislehdessä julkaistu uuden terveysasemamme kuva.
Kuva:Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit
Kunnan hallintoelimet  olivat jo tehneet päätökset rakentaa kylällemme uuden terveysaseman ns. "lupiinipuistoon".  Viimeisin uutinen oli että kunnanjohtajamme olikin esittänyt ettei Rajamäelle rakenneta TA ja suunnittelu keskeytetään. 
Näin vaatimattoman pieni on tämä nykyinen terveysasemamme.

Kyläyhteisömme joutuu nyt jo toisen kerran puolustamaan oman terveysasemamme olemassa oloa.

Ihmetellä täytyy mihin laskelmiin kunnanjohtajan kannanotot perustuvat.  Kummallista on sekin että lähitaajaman asukkaita on ohjattu kirkonkylän ja Klaukkalan lääkäreille vailkka Rajamäelle on lyhin matka. Keväällä törmäsin tällaiseen tapaukseen lähipiirissäni kun iäkäs ystäväni sairastui vakavasti  eikä jaksanut lähteä kirkolle asti omalääkärin vastaanotolle. Hänelle oli määrätty omalääkäri kirkonkylään vaikka hän oli asunut yli 30 vuotta oman kylän terveysaseman  naapurissa. Ystäväni pyynnöstä yritin vaihtaa lääkäriä hänelle tuohon naapuriin. Kunnon perusteluja en ylilääkäriltä saanut moiseen ratkaisuun, eikä omalääkärin vaihto käynnyt ilman "vääntöä" mutta onnistui kuitenkin loppujen lopuksi. Selvitellessä asiaa sain tietää miten paljon enemmän meidän kylän terveysaseman lääkäreillä on potilaita hoidettavanaan kuin muilla lääkäreillä. Meidän kylän lekureilla on hoidettavaa väestöä 2600/2455/2185, kun taas kirkonkylän lekureilla on noin 2003 ja Klaukkalan  lekureilla 1987. Ehkä tämän takia yritetään "pakkosiirtää" potilaita meidän tehokkailta tohtoreilta  niille joilla on huomattavasti vähemmän potilaita.  Olemme saaneet terveysasemallemme hyvät lääkärit ja hoitajat jotka viihtyvät viroissaan pitkään ja tiimityö on aukotonta, kaikki toimii ja me kyläläiset voimme hyvin.  He ovat ansainneet myöskin toimivat ja viihtyisät toimitilat.

Kyläyhteisö on taas herännyt täyteen taistoon TA:n puolesta. Netissä käydään joukolla allekirjoittamassa adressia ja kyläyhdistys järjestää yleisötilaisuuden aiheesta. Paikallislehtien yleisönosastot pullistelevat aiheesta kirjoituksia, aihe on kaikkien huuliilla kun kohdataan kylänraitilla. Periksi ei anneta! 

Naamakirjassakin vaihtui keskustelunaiheet siltä osin että pakolaiset ja turpapaikanhakijat vaihtuivat terveysasemaksi, niin muuttuu mietteet ja jutun aiheet.

2 kommenttia:

Pekka Jokinen kirjoitti...

Olen käyttänyt Rajamäen terveysaseman palveluita useiden vuosien ajan ja ollut erittäin tyytyväinen sen henkilökuntaan ja toimintaan,eritoten sairauksien jälkihoito toimii siellä erinomaisesti ja ns.omalääkäritoiminta myös ja nyt on pakko kommentoida tätä asiaa kun TAAS alkaa tämä sama Rajamäen Terveysaseman alasajo ja etenkin sitä ovat toimittamassa virkamiehet jotka eivät edes asu Rajamäellä tai käytä em.terveysasemaa.-Tuntuu myös kummalliselta mikä"piikki lihassa" Rajamäestä on muutenkin tullut joillekin kunnan päättäjille,-kylä kasvaa koko ajan,taloja rakennetaan/on rakennettu lamasta huolimatta,uusi kauppa-asemantontti on juuri päätetty myydä rakennusfirmalle ym.ym.-Tuleekin mieleen onko tässäkin asiassa kateus mukana(lue:Uimahallipolemiikki esim netissä)kun Rajamäkiset ovat tyytyväisiä kun saavat asua tässä pienehkössä mutta kasvavassa kylässä- RAJAMÄELL´KORKEALLA!

marjamatilda kirjoitti...

Kummalliselta tuntuu tosiaan ? Onkohan kyseessä myöskin kunnanjohtajan "pänkkäpäisyys" viedä taas esittämänsä asia päätökseen hinnalla ja keinoilla millä hyvänsä. Ei riitä että syyksi esitetään SOTEa, senhän valmistuminen ja käytäntöön pano kestää varmaan seuraavalle tuhatluvulle asti.