19.10.2015

Kotoranta 70 vuotta

Lomakoti Kotoranta ry juhlii ensi lauantaina  70 vuotista toiminta taivaltaan, tosin yhdistys on perustettu jo vuotta aikaisemmin.

Yhdistyksellä on vasta neljäs puheenjohtaja, melko pitkiä rupeamia jokaisella.

Lomakodin pääasiallinen toiminta on ollut tuettujen lomien järjestäminen erityisryhmille, lapsiperheille, eläkeläisille, työttömille  ja pienituloisille suomen kansalaisille, RAY:n tuella. Näiden ryhmien lisäksi ovat monet, monet yksityisetkin viettäneet häitään ja merkkipäiviään juhlasalin ikkunoista järvimaisemaa ihaillen ja Kotorannan pitopöydistä nauttien.

Sukuseurojen tapaamispaikkana lomakoti on erittäin suosittu ja toimiva, kaikkine palveluineen, samoin firmojen virkistys- ja koulutuspäivien pitopaikkana.

Monet "reppuritkin" ovat käyneet nukkumassa raskaan työpäivän rasitukset pois, rauhaa huokuvassa Honkapirtissä, heräten virkeänä jatkamaan keikkahommiaan.

Pitäjän parhaat löylyt antaa Kotorannan kipakat kiukaat ja mikä onkaan parempaa kuin pulahtaa löylyjen lomassa Sääksjärven virkistävään syleilyyn niin kesällä kuin talvellakin.

Itse viihdyin kaikkiaan 26 vuotta lomakodin palveluksessa. Viihtyvyyteen vaikuttivat osin ympäristön luonnon kauneus ja tietysti maailman parhaat ja rakastettavimmat asiakkaat.
Näillä työpaikan viihtyvyystekijöillä henkilöstö selviytyi 90-luvun laman aiheuttamista leikkauksista ja säästötoimista ilman suurempia stressi oireita. Jos pinna hiukan joskus kiristeli niin katseet suunnattiin ikkunasta järvimaisemiin ja hengitettiin mäntymetsän raikasta ilmaa keuhkojen täydeltä, niin taas jatkettiin työntekoa hymyssä suin.
Tunsimme kuitenkin tekevämme arvokasta työtä, asiakkaittemme elämää rikastaen omalta osaltamme pienin elein.
Sanotaan että kissa kiitoksella elää mutta tosi on että työryhmämme suurin voimaannuttava tekijä olivat  asiakkaiden antamat  suorat ja välittömät palautteet.

Vahinko etten pääse lauantaina osallistumaan Kotorannan ulkoilupäivään kun samaan aikaan on aiemmin sovittu "takka/saunapuutalkoot" joista en voi olla poissa. Mieluimmin olen omissa talkoissani, oman porukan kanssa, tällä kertaa. 
Eipä tuo lomakodin juhlapäivän ohjelmakaan suosi meitä mummoikäisiä, niin etten jää mitään paitsi jos jätän menemättä. 
Talkooporukalla tulemmme syömään herkulliset sopat ja kakkukaffeet täällä meilläkin. 
Yhteensattumilta ei aina voi välttyä, elämä on valintoja täynnä, mummoillakin:
www.kotoranta.fi  (lisätietoa Kotorannasta)


Ei kommentteja: