22.4.2015

Siemenperunat itämään

SALINE yleiperunalajike
 Hyvinkään Agrimarketista en enään saanut Carrera-siemenperunaa, oli loppuunmyyty. Tuon jo saattoi arvatakin koska lajike on satoisa, aikainen ja hyvänmakuinen peruna. Se  omaa kaikki hyvät ominaisuudet mitä kotipuutarhuri arvostaa. Jouduin ottamaan uuden lajikkeen; SALINE, mutta ostin vain yhden pussin ja laitoin omasta varastosta CARRERAt itämään valoisaan kellaritilaan, siis entiseen autotalliin.. Näillä sitten mennään tämä kesä.

Vanha vesipumppuni "työsuhdetta" jatketaan. Ensiksi käytän yläpihalla olevan kaivon tyhjäksi keväisiin kasteluihin ja myöhemmin siirrän pumpun isomman kaivon kannelle, toinen kaivo on syvempi niin että vettä riittää koko kasvukauden, ellei tule pokkeavan kuivaa kesää.
Ekaksi kastelin puutarhakompostin kunnolla. Monivuotisten kukkien kylvölaatikko aivan huusi vettä, tuulinen sää oli kuivattanut mullan pinnan. Syksyiset istutuksetkin on hyvä kastella että kasvu lähtee vauhdilla käyntiin.

Jouluruusut kukkivat runsaasti ja pitkään
 samoin jouluhyasintit
Keväiset sipukukat valtaavat ihanasti puskaiden alusrt, ihan toivotulla tavalla. Loppu päivä kului nautiskellen taas kaikin aistein. Silmän ruokaa on vanhalla pihalla runsaasti, kukkia riittää  maaliskuusta - marraskuuhun.
Korvia hivelee keväinen lintujen konsertti. On mielenkiintoista pysähtyä seuraamaan sini- ja talitiaisten "kesäkodin" kalustamista. Linnut keräävät ahkerasti kaikenlaista rakennusainetta pesäpönttöään valmistellessa.

Pihapuuhasteluihini kuuluvat oleellisesti ympäristön luonnon tarkkailu, se tuo sopivasti taukoja fyysiseen työhön varmistaen toiminnan harrastus luontoisena  ettei pihahommelit ala muistuttaa liikaa duunilta.

Sen verran on kevätsäät olleet viileitä etten ole viihtynyt vielä pihakeinussa kirjan kanssa ja illatkin hämärtyvät  melko aikaisin niin että lukutuokiot hoituvat iltaisin lukulampun alla.

Ei kommentteja: