23.2.2015

Cascade riippapelargonin kevätistutus ja leikkaus

Viime kesän riippapelargomit kukkivat koko kesän, autokatoksen koristeena joka oli aurinkoinen ja sateelta suojaisa kasvupaikka. Myöhään syksyllä kun hallayöt saapuivat vein ne talvehtimaan viileään kellaritilaan. 
 Nyt ne näyttivät tältä; lehdet ja kukat kuihtuneet mutta uuttakin kasvua paljon.
 Tästä sekamelskasta sitten pitäisi saada jonkinmoinen tolkku.
Etualalla on vanhasta tummanpunaisesta pelargonista saatu pistokas toissakesänä. Sekin on elossa.
Tämä kukkamulta on osoittautunut hyväksi koska se on hiukan hiekkaisa.
Mullat on vaihdettu ja kukista poistettu kaikki kuihtuneet osat ja leikattu versoja lyhyemmiksi.
Tein erittäin varovaisen leikkauksen koska minulla ei ole kokemusta riippapelargonin kevät leikkauksesta, en ole onnistunut muina  vuosina pitämään niitä hengissä talven yli.
Laitoin itsetehdyn, aivan alkeellisen kukkalaudan viherkukkien taakse piiloon katseilta ja sijoitin pelargonit eteläisen ikkunan ääreen vahvistumaan.
Ikivanha tummanpunainen pelargoni oli talvehtinut hyvin kellarissa, istutin sen uudeen multaan ja otin pari pistokasta, multaan, muovin alle juurtumaan.

Muut pelargonit saavat käsittelyn vasta maaliskuussa, uuden kuun aikaan. Kaikki pelargonit pääsevät pihalle kesäksi kukoistamaan.

Tänään oli tällaista puuhastelua ja iltapäivällä onkin taas aikaa käsitöille illan vietän hyvän dekkarin seurassa, näistä puuhista kehkeytyy antoisa ja rikas eläkeläisen maanantaipäivä. Unohtamatta koiran kanssa lenkkeilyjä ja kahvihetkiä nuorison seurassa, niitäkään en vaihtaisi pois mistään hinnasta !

Ei kommentteja: