12.2.2015

Lounaalla Punapippurissa

Tavakseni on tullut seurailla alueen lounaspaikkojen ruokalistoja, niinpä tein mielenkiintoisen havainnon tälle päivälle; Lounasravintola Punapippurin listalla oli paistetut muikut, nam, nam. Vahinko kun kamerani jäi taas kotiin.

Siispä sopimaan ystävän kanssa lounas treffeistä ja eikun menoksi !

Lounasravintolan sijainti on sopivan lähellä. Ensivaikutelman syntyminen alkoi  jo pihaan ajaessa, isot puhtaat ikkunat, piha hiekoitettu. Sisäänkäynti erittäin siisti niinkuin kaikki muutkin asiakastilat.

Mutkattoman ystävällistä asiakaspalvelua, saimme nopeasti valitsemamme annoksen, helppo maksaa samantien, ei turhaa kikkailua eikä jonotusta. Saimme rauhassa valita mieleiset salaatit ja leivät. Salaattipöytä oli yllättävän monipuolinen, raikas ja erittäin siisti. Salaatit olivat tosiaan valmistettu eikä vaan ainekset pilkottuja tarjolle, niin kuin monessa paikassa valitettavasti nykyään on.

Ravintolassa oli avokeittiö, joka näytti olevan ensiluokkaisessa kunnossa, tavarat siististi paikoillaan ja puhdasta mikä on erittäin tärkeää. Rouva ravintoloitsija, apulaisensa kanssa olivat asianmukaisesti  pukeutuneet eli samanlaiset pirteät ja puhtaat työasut, hiukset ja meikitkin kohdallaan. 

Valitsimme muikkujen seuraksi perunamuussia joka oli kotoisan maukasta ja ne muikut vasta hyviä olivatkin, sopivat suolat ja rapeudet. Saman tasoisia muikkuja olen syönyt vain Kuopion Sampo-ravintolassa joka on kuuluisa muikuistaan. 
Valitsin ruokajuomaksi kotikaljan aivan uteliaisuuttani koska harvoin olen saanut hyvää kotikaljaa joka ei ole liian makeaa ja vanhan makuista, täällä sekin oli hyvää.
Lounasruoka oli kokonaisuudessaan maukasta, täyteläistä kuin kotiruoka missä ei oltu säästetty ruoka-aineissa ja jälkiruoka kahvikin hyvää. 

Eipä tarvinnut ihmetellä että tilavan ravintolat pöydät täyttyivät heti vapauduttuaan, paikka osoittautuikin suosituksi lounas paikaksi.

Ravintolan ilmastointi oli myöskin kohdallaan, asiakastilat olivat raikkaat, eivätkä ruuanvalmistuksesta syntyvät käryt ja höyryt tulleet asiakkaiden neniin vaan  ne  oli ohjattu tehokkaasti ulos.

Ihaillen katselin puhtaita lattia ja kalustepintoja, vaikka asiakkaina olikin enemmistö miehiä ja osa heistä työvaatteissa. Pinnat oli valittu onnistuneesti, helposti puhtaana pidettäviä. 

Asiakastilat olivat väljät, pöytien välissä oli hyvin tilaa liikkua , häiritsemättä muita ruokailijoita, mahdollistaen pöytäkeskustelutkin pysyvän kussakin pöydässä ominaan. 

Punainen oli sisustuksen ja työasujen pääväri, joka liittyy jo ravintolan nimeenkin. Verhot isoissa ikkunoissa olivat tyylikkään nykyaikaiset, antaen huolitellun vaikutelman. Pöydissäkin oli liinat ja pienet kukkasomisteet. 

Hintataso on eläkeläistenkin kukkaroille sopiva, ei paha. Päätimme lounastaa täällä uudelleen kun tarjolla on maksaa tai madetta.

Ei kommentteja: