29.12.2014

Koirat ja ilotulitusraketitKauhulla taas odotamme Vili-koiramme kanssa vuodenvaihdetta paukkuineen. Olemme lääkityksellä hoitaneet koiran pelkoa uudenvuoden aattoina, kun pauke on ollut voimakkaaammillaan mutta tänä vuonna yritän hoitaa koiramme pelkoa "manttelin" avulla.

Vili- koiran kimppuun kävi vuonna 2011 iso pyreneitten koira, purren koiramme päähän pahat vammat. Silmäkulma oli revennyt joka tikattiin, toinen yläleuan kulmahammas katkesi, purevan koiran iso kulmahammas lävisti pääkallon, osuen kuitenkin aivolohkojen väliin, onneksi ettei aivot vaurioituneet. Kuitenkin tapahtumasta on jäänyt jonkin verran jälkimainingeja mm. voimakas ukonilmojen ja uudenvuoden paukkujen pelkotila.

Alla olevassa kuvassa Vili on jo paranemaan päin, pahin on jo ohi, turvotuskin on laskenut. 

Tosiaan tänä vuonna sitten jätetään lääkitys pois  ja kokeillaan Thundershirt-paitaa joka on alla olevassa kuvassa koiran yllä.

 "Thundershirt on yksinkertainen ja luonnollinen ratkaisu koiran levottomuuteen ilman lääkitystä.

Sen lempeä ja jatkuva paine rauhoittaa koiran jopa ensimmäisellä käyttökerralla ilman erillistä koulutusta. Manttelia voi käyttää mikäli koirasi kärsii ukkosen, ilotulituksen, yksinäisyyden, matkustamisen ja häkissä olon pelosta. Mantteli sopii myös tilanteisiin, joissa koirasi on yli-innokas, haukkuu liikaa tai sillä on muita rauhattomuutta aiheuttavia ongelmia.

Thundershirt-paidan toiminta perustuu jatkuvaan hellään paineeseen, joka luo turvallisuuden tunnetta ja rauhoittaa koiraa tilanteessa, jossa se kokee itsensä levottomaksi. " ( teksti ja kuva kopioitu tuotteen esittelystä)


Toivottavasti manttelista on Vilille apua. Kaikkea pitää kokeilla mistä vaan kuulee muilta käyttäjiltä joilla se on tehonnut. Kerron myöhemmin miten Vilin kanssa mantteli tehoaa.

En henkilökohtaisesti ymmärrä hitustakaan syitä miksi ihmisten täytyy polttaa ylimääräisiä rahojaan tuhkana ilmaan, vielä kovan mekkalan saattelemana. Järkevämpää olisi lahjoittaa tulitteisiin käytettävät summat hyväntekeväisyyteen, niin rahoista olisi yksinomaan hyötyä ja iloa työttömille , sairaille tai köyhyysrajan alapuolella toimeentuleville ihmisille Suomessa puhumattakaan kansainvälisille avustusjärjestöjen avustuskohteille,missä pienelläkin summalla saadaan paljon hyvää aikaiseksi. Kannattaisi meidän jokaisen miettiä asiaa. 

Monet lemmikkieläimet kärsivät rakettimelusta ja vanhoille yksilöille se on tosi rankkaa.

Jos nyt on sitten joillakin pakkomielle paukutella aattona niitä euroja  taivaan tuuliin niin eikös sitä vois hipsiä tälläkin alueella vaikka tuonne metsikköön , asutuksen ulkopuolelle, siellähän sitä voisi sitten kilpaa paukutella, kellä on isoimmat ja eniten paukkuja. 

1 kommentti:

EevaK kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla tuon manttelin käyttökokemuksia. Meidän Agostini-lagotto pelkää ukkosta, räjäytyksiä ja raketteja. Meidän kaupungissa on tänä vuonna paukuteltu jo tapanin päivästä lähtien.Koiran ulkoilutus on nyt jo haasteellista, aattona sekä uudenvuoden päivänä lähes mahdotonta.Lääkityksellä ei ole ollut vaikutusta pelkoon.
Minusta rakettien myyminen voitaisiin kieltää kokonaan yksityille ihmisille. Vältyttäisiin roskaamiselta, tapaturmilta ja pelkotiloilta.