11.7.2011

Vuosiomavastuukortti

Tämän päivän posti toi mm. 3 kpl kirjettä Kelalta ja yksi niistä olikin erittäin tärkeä; miehelleni oli myönnetty "Vuosiomavastuukortti" kuluvalle vuodelle sairaudesta johtuviin matkakustannuksiin.

Matkakulut olivat jo nyt ylittäneet 157,25 euron joka on vuotuinen kulujen katto, omavastuuosuuksille joka taas on 9,25 euroa yhteen suuntaan. Oman auton käyttäjille maksetaan 20 senttiä kilometri.

Kun sairastaa ja joutuu sairautensa vuoksi kulkemaan hoidoissa ja tutkimuksissa niin kannattaa pitää tallessa sairaalan kutsukirjeet joista on helppo laskea km:it ja matkojen määrät.

Tein matkoista taulukon exel-ohjelmalla ja lähetin hakemuksen liitteinä myöskin sairaalan kutsukirjeet ja ne riittivät Kelalle, päätös tuli noin parissa viikossa.
Kelan sivuilta löytyy myöskin valmis lomake jolla haetaan matkakuluja; kohdasta sairastaminen.

Kuluvan vuoden loppuun asti syöpää sairastavan mieheni matkat hoitoihin ja tutkimuksiin korvaa Kela, omavastuuosuudenkin.

Kulkuvälineen voi potilas itse tai hänen (vale) omaishoitajansa valita kulloisenkin terveydentilan
mukaan, Kela edellyttää taxi-matkoihin myöskin sairaalan todistusta potilaan sairauden edellyttämästä taksin tarpeellisuudesta.

Toistaiseksi mieheni on ajanut itse Hyvinkään sairaalaan ja suunnittelee kulkevansa taas elokuussa jatkuviin hoitoihin ja tutkimuksiin omalla Hiacellaan.

Mieheni sytostaattihoidot pääättyivät kesäkuussa ja heinäkuun aikana ei ole minkäänlaisia toimenpiteitä. Seuraavat labra-kokeet, röntgenit ja lekurin vastaanottoajat ovat elokuun alkupuolella. Viimeisessä TT-kuvauksessa todettiin syöpäkasvain olevan 2½ x 4 centtin kokoinen, lisämunuaisessa, siis kasvain ei ole suurentunut eikä lähettänyt etäpesäkkeitäkään ja hän tuntee olevan hyvässä kunnossa, ilman kipuja.

Suunnittelemme mökille lähtöä , joskin tämän hellekauden aikana ei oikein ole ollut haluja tehdä tunnin kestävää automatkaa, joskin mökillä olisi ihan mukavaa olla vesillä ja kalastella omaan verkkaaseen tahtiin. Ehkäpä huomenna olisi viileämpi sää ja auton nokka suunnistaisi kohti Lohjanjärveä .


Ei kommentteja: