19.7.2011

Mökkeilyä

Pieni ja kodikas mökkerömme yövaloissa juhannuksen aikaan. (Jarin ottama kuva)
Mökin piha on ihan luonnonvarainen, heinäkuussa kukkii koko pihan vallannut "lehtomaitikka. Siinä on kirkkaan keltainen ja -sininen kukinto. Olen alkujaan tuonut siemeniä Strömsöön reissuillamme, meren rannalta, kun ihastuin sen iloiseen kukintoon.
Toinen pihan kukkiva kasvi on "mäkimeirami", oikein hyvä kukkiessaan keräämään perhosia.
Silmän iloksi vanha neilikkaruusukin on innostunut kukkimaan.
Kivi on saanut sammalpuvun jossa nappeina on muutama mehitähti ja vuorenkilpi kasvaa useammassakin kohdassa piha-aluetta.
Vanhoja peruja ovat myöskin päivänliljat.
Sade oli tulossa ja hiukan tuulenvirekin kävi, muuten hyvä kalastusilma.

Olen halunnut pitää mökkipihan luonnonvaraisena, niin ettei tarvitse tehdä pihatöitä. Siitä on muodostunut laiskottelupaikka ja ns kalamaja. Itse mökkirakennus on pyöröhirrestä ja johtuneeko siitä että siellä saa aina niin makoisat yöunet.
Itse tykkään erityisesti kun sade ropisee peltikattoon, on lämmintä ja voi pitää ovea avoinna niin että sateen kesäisen tuoksunkin voi aistia. Toiset taas haluavat lähteä heti kotiin kun sade alkaa.

Tontti on etelä rinteessä, pähkinäpensaita on runsaasti, alue on hyvin lehtomainen, pihaa hallitsevat 2 isoa tammea. Polun varressa on iso muurahaispesä, niin ettemme ole koskaan tehneet käärmehavaintoa. Vanhan tiedon mukaan käärmeet eivät viihdy siellä missä on muurahaisia.

Vaikka aluella on mökkitontit vierivieressä, on alue erittäin rauhaisaa, veneliikennettäkään yli sietorajan. Alue on erittäin rehevää ja tontin rajoilla onkin näköesteinä pensaita, jokaisella on ns omarauha mutta tarvittaessa naapuri lähellä.

Mustion linnaan on lyhyt matka, että jos tekee mieli mennä nautiskelemaan hyvästä ruuasta niin ruokapaikka on lähellä. Se on myöskin tärkeä asia "laiskalle mökkiläiselle" jos sattuu tulemaan yllätysvieraita niin ei hätää, pöytävaraus kännykällä ja eikun menoksi. Myöskin kesäteatteri on lähellä, tulee kulttuurin nälkäkin tyydytetyksi.

Paras kesämökki sijainniltaan ja sopivin paikka laiskotteluun ja akuston lataukseen. Muuan toiveeni ei vaan ole vielä toteutunut; "yksin oloa viikko mökillä", toivon mukaan sekin toive toteutuu!

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Ihana mökki! Ihana maisema ja tunnelma!
Yksinolo mökillä on taatulla sitä parasta akkujen latausta! Itse muutaman kerran olen sen kokenut. Se on parasta, mitä itselleen voi antaa :)
Mukavia mökkikelejä, toivottelee tuksu