3.7.2011

Ukkolaukan siemenet talteen

Päätin eilen etten sunnuntaina tee mitään, pidän "vapaapäivän", mutta iltapäivällä jo veti joku imu minut pihalle. Keräilin Ukkolaukan siemenkodat ja leikkelin varret pois, laitoin siemenkotapallukat laakealle vadille ja varastoon kuivumaan. Loppukesästä siemenet ovat valmiit kylvettäviksi, näin voi hiukan hallita missä haluaa laukkoja kasvatella
Tämä pelakuu on väritykseltään vallan viehättävä, lehdet ovat moniväriset niin ettei kukkaa oikastaan huomaakkaan. Sijoitin sen autokatoksen suuaukon vierustalle, hiekkamaalle, siinä sen värillisyys tulee parhaiten esiin.
Keväällä suoraan ulos kasvuruukkuihin kylvetyt krassitin aloittavat kukintaansa.
Poistin töyhtöangervon ruskistuneet kukkatupsukat , ne eivät enään värinsä vuoksi toimi "silmälle iloksi", jo senkin vuoksi että seuraavaksi kukkiva pehko pääsee paremmin esille.
Ruusupavutkin harkitsevat aloittavansa kukinnan...Mansikkamaan maanparannuskasvillisuus on ihan tyydyttävän rehevää. Ruusupapu ja veriapila myöskin ilahduttaa vielä runsailla kukillaaan.... kunhan ehtivät.... kukannuppuja on jo runsaasti.

Huh huh hellettä; eilen +32 astetta tänään +29. Kymmenen astetta viileämpi sää sopisi paremmin meikäläiselle ja Kyttä-koirallemme. Ilma on niin sähköinen ja ukkonenkin jyrisee jossain kaukana Hyvinkään suunnassa. Toivottavasti ukonilma ei siirry tälle alueelle , joskin sateet olisivat tervetulleita. Aurinko on pilvien takana joten nyt onkin sopiva sää siirtyä pihakeinuun lueskelemaan , sunnuntai-iltaa viettäen.
Ai niin;
Aamulenkillä tein mieluisan havainnon; juhannuksena ilmestynyt romutettu henkilöauto oli poistettu läheiseltä joutomaalta, toivottavasti asiallisempaan paikkaan.


1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Hei, kiitos vinkistä tuosta laukasta, mulla on pallukat tallella joten eikun kuivailemaan...se on niin kivannököinen kasvi..