26.6.2011

Romutettu auto jätetty luontoon...

Juhannunnuksena, keskelle luontoa, hiukan maantieltä syrjemmälle oli ilmestynyt romutettu henkilöauto punainen Nissan Primera, UFT-405, rekisterilaatat olivat lauantaina vielä paikoillaan mutta sunnuntain poistettu.

Hiukan on auto saanut kolhuja; tuulilasi ja etummaiset sivuikkunat rikki, katto lommoilla ja koelautakin kärsinyt ....

Ihmettelen sitä että kuinkahan tiheässä näitä on yleensä luontoon jätetty kun kilometrin sätellä ja vuoden aikana olen koiraa ulkoiluttaessani kohdannut jo kolme luontoon hylättyä autonromua
:(

Ajattelemattomuutta tai järjen köyhyyttä moinen homma joka tapauksessa on. Sehän tiedetään että pikkupojat ja -tytöt hajoittavat näitä romuja edelleen ja siinä touhussa lasin ja metallin kappaleet leviävät luontoon, jääden meidän lemmikkieläintemme riesaksi; maastossa liikkuessamme.

Ihnetyttää myöskin se, miksi ei näitä romuja toimiteta kierrätykseen, onhan paikkakunnalla ympäristöpalkinnonkin tänä vuonna saanut yrittäjä joka jopa hakee romut kierrätettäväkseen maksutta. Kumpa ei tämänkin koslan kohtaloon liity rikosta, mene ja tiedä.

Olenkin taas tehnyt ilmoitukset tapauksesta kunnan tiemestarille ja kylämme lähipoliisille, koska en vaan voi jättää asiaa sikseen kun tämänkin ympäristöongelman voi helposti poistaa, ei tosin ilmaiseksi, koituuhan auton siirrosta aina kustannuksia.

Herää kysymys; miten olemme nuorisomme kasvattaneet ja evästäneet heitä esimerkillämme kunnon kansalaisiksi ? Parantamisen varaa on itse kullakin, parempi myöhään kun ei milloinkaan, ainahan voi korjata tapojaan!


2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Hei, ihanaa, kun tulit blogiini käymään, ollaanhan melkein saman kylän tyttöjä. Ja Sari taitaa olla meidän yhteinen tuttumme.
Ihanan blgoin löysin täältä, oikein mielenkiintoista.

Mukavaa viikon jatkoa.

marjamatilda kirjoitti...

Hei Tuija! Olipa kiva löytää blogisi, tulen useasti käväisemään!
Sari on muuten vanhin tyttäreni.
Onhan puutarhahommelit meitä molempia kiinnostava juttu! Aurinkoiset kesäterveiset!