21.6.2011

Pionien aikaan.....

Osa pioneista jo kukkii mutta valkoiset avaavat varmaankin kukkansa vasta juhannuksena.
Meikäläinen sai taas kukkien hoidon oppia käydä kantapään kautta ; olin istuttanut nämä liian syvään. Kun niitä hiukan nostettiin lapion avulla ja poistettiin liiat mullat pois niin nytpä kukkivat ihan kiitettävästi.
Mansikkamaalla ovat maanparannuskasvit hyvässä kasvun alussa. Ruusupavuille on jo laitettu tukikepit ja puna-apila varmaankin kohta kukkii.
Pihajasmike kukkii tänä vuonna runsain kukinnoin, sitä ei haittaa vaikka ollaan katkottu oksia, puskas vaan yltyy rehoittamaan entistä enemmän. Ahkeraliisan taimet olivat erittäin terhakoita ja nyt jo hyvässä kukassa. Nukarin Puutarhalta saa aina vaan hyviä kukantaimia :)
Pihakoivun kaato on vaikuttanut ketoneilikan tilaan tervehdyttävästi. Koivuhan veti kaiken ravinnon ja veden pitkällä juuristollaan niin että muut kasvit jäivät kitumaan. Sapas nähdä miten neilikka kukkii, sen kukinta aika on heinäkuu.
Verikurjenpolvet ovat myöskin rehevöityneet koivun poistumisen myötä, ruttojuuresta puhumattakaan....
Saunan takana on vihreää.... ihan seinästä naapurin aitaan astikka; piippuköynnös ja saniaiset, helppohoitoiset ja näkymältään erittäin siistiä....

Ukkospilvet kiersivät aluettamme niin ettei satanut rakeita eikä salamoinut lähellä. Vettä tulikin vallan sopivasti kastellen kukat ja viljelmät, kiitokset yläkertaan !

Luonto ja pihat ovat nyt voimakkaan vihreitä eri sävyissään, tuntuu että kaikki kasvu on voimakasta ja toisaalta kukinta ei kestä kuin hetken. Onkohan aina ollut näin vaan tuntuuko vain minusta tällä lailla? Mene ja tiedä!

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Pionit ovat kyllä kukkien eliittiä! Tykkään! Ja mullakin niitä on. Ja viihtyvät todentotta aika pintamullassa, mutta maa pitää olla kuohkeaa kuitenkin.
Kyllä Suomen Suvi on IHANAA aikaa!
Mukavaa juhannuksen odotusta sinne
tuksu