23.4.2011

Lehmukset kaatuivat

Nyt se on tehty! Nimittäin, sain aikaiseksi soitella tutulle metsurille ja pyytää häneltä apua kahden metsälehmuksen kaatoon. Hyvä olikin että ei ruvettu miehen kanssa kaksistaan niitä sahailemaan. Molemmat puut olivat kallellaan naapurin puolelle ja olivat rungoiltaankin niin jykeviä ettei meidän taidot olisi riittäneetkään.
Ketterän nuoren miehen toimesta puut kaatuivat helposti ja juuri sinne minne oli tarkoituskin.
Tässä viritellään köyttä puun latvukseen jantarkoitus on että apumiehet vetävät sahauksen loppuvaiheessa köydestä niin puu kaatuu just´sinne minne pitääkin
Tulipa hetkessä pihasta aikamoinen ryteikkö.
Puut ovat nurin ja iloiset naapurin miehet lähdössä omalle pihalleen. Apu saapui pyytämättä kun sitä tarvittiin. Siinä oli meille kaikille vetämistä olan takaa, latvukset olivat runsaat ja painavat vetää.
Tässä sitä on taas klapintekoa ja haketusta! Hyötyliikuntaa parhaimmillaan! Eipä tarvitse lähteä vieläkään kuntosalille kun pihalla riittää punnerrusta!

Yksi lehmus jäi vielä kasvamaan saunan edustalle. Kyllästyin vuosien mittaan koko kesän variseviin lehtiin. Nurmikoille tippui ruskeita lehtiä ja oli aina siivottoman näköistä. Pahinta asiassa oli se että ne oli istutettu ihan rajan tuntumaan silloin joskun 50 vuotta sitten, puolet roskista meni naapurin hyvin hoidetulle nurmikolle. Meidän naapurit ovat niin mukavia etteivät he mitään sanoneet mutta itse kärsin katsella roskaista nurmikkoa, nytpä siistiytyivät piha-alueet tuplasti.

Annamme runkojen olla rauhassa pari viikkoa että puhkeamassa olevat lehtisilmut vetävät kosteutta rungosta, näin klapit kuivuvat nopeammin.

Aurinkoisia Pääsiäispyhiä kaikille ystävät !

Ei kommentteja: