18.4.2011

Krookukset kukkivat

Ihmeen nopeasti piha on tulvillaan keväisiä kukkia vaikkakin lumikasoja vielä löytyy. Kasvun ihmeen voi huomata käyskennellessään pihalla ja tutkaillessaan kukkapenkeistä nousevia kasveja.

Maa on vielä senverran kosteaa ettei kannata vielä haravoida ja tänäänkin on niin kova tuuli ettei haravointi ole kivaa, koska tuuli vie roskat ja aina väärään suuntaan. Nyt voi vain kerätä irtoroskia, puiden oksia ja muuta tuulen tuomaa...
Melko laiskasti haravoin näin keväisin koska jokapuolella pihaa kukkivat monenmoiset sipulikukat, teenkin syksyisin perusteelliset lehtien haravoinnit niin eipä sitten tarvitsekaan rapsutella ja vioittaa haravalla sipulikukkien hentoja nuppuja.

Kompostorissa lämpö on noussut nopeasti, osan sisällöstä, vein puutarhakompostiin ja pudotin palavan kompostorin sisällön "alas", möyhensin ja ripottelin pinnalle haketta. Nyt siinä on lämpötila 68 astetta, hyvin palaa....

Nyt oli aika tuoda sademittarikin ulos, maa oli jo senverran sulanut että sen voi pistää kukkapenkin multaan. Oikeastaan toivonkin kunnon keväistä vesisadetta joka puhdistaisi nurmikon, pensaat ja kadut talvisista pölyistä.

Pasuunakukka ja runkoruusu saivat luvan tulla kellarikomerostaan olohuoneen ikkunan ääreen nauttimaan auringon valosta ja valmistuakseen ulos istutettavaksi heti kun yöpakkaset loppuvat.

Sepelkyyhky pariskunta kuhertelee pihamännyn läheisyydessä missä niillä olikin viime kesänä hataran näköinen pesärakennelma. Ovat kesyyntyneet ihan huomaamattamme tai tottuneet meihin ja todenneet ettemme ole lainkaan vihollisia heille.

Mielenkiintoista aikaa seuata luontokappaleiden kevät kiireitä pihakeinuun istahtaen ja aistien kevään tuoksut ja äänet.

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Ensimmäiset Krookukset meidänkin pihalla ovat alkaneet kukkia.
Mukavaa aurinkopäivää sinne
tuksu