6.2.2011

Huonekasvit

Olohuoneen kukkapöydilläni on useampikin traakkipuu, ehkäpä siksi koska ne ovat helppohoitoisia ja melko nopeakasvuisia. Kun muistaa vaan kastella ja vaihtaa joskus mullatkin.

Liuska-aralian sain naapurin rouvalta, eikä sekään vaadi juuri mitään kasvattajaltaaan. Vähän altakasteluruukkuun vettä silloin tällöin ja pölyjen poistoa lehdiltä.

Palmuvehka kuuluu myöskin sarjaan "helppoja huonekasveja". Se ilmoittaa ihan selvästi koska sille pitää vaihtaa mullat, nimittäin se halkaisee ruukun, eli juuristo kasvaa niin voimakkaasti ettei se mahdu purkkiinsa....
Malaganvehka sopii tällaiselle "laiskalle" kukkien hoitajalle. Ainoa miinuspuoli sillä on se ,että sitä pitää "uusia" melkein vuosittain kun se kasvattaa latvustoaan ja pudottaa vanhemmat lehdet. Loppujen lopuksi siinä on pitkien ronkkojen päissä ne lehtiruusukkeet, eikä se näytä enään hyvältä. Pitää katkaista ne ja juurruttaa uuudelleen...

Nyt on meneillään paras mullanvaihto aika ja sitä riittää vielä 16.2 astikka, seuraava hyvä ajankohta on maaliskuun alussa. Tänään on muuten huonekasvien kastelulle oiva päivä. Tiedot ovat vanhaa perinnetietoa, kuun vaikutuksesta kasveihimme.

Ei kommentteja: