2.2.2011

Avokadoöljy

Televisiossa Sikke ylistää jokaisessa ohjelmajaksossaan avokadoöljyä ruuanlaitossa, no ajattelin että sitähän täytynee kokeilla ja kuinka ollakkaan eihän öljyä löytynyt koko kunnan alueen ruokakaupoista. Loppujen lopuksi sain avokadoöljyn tyttäreni tuomana, hän oli sen keksinyt pääkaupungissa käydessään S-ryhmään kuuluvan ruokakaupan hyllyltä, kiitos Sari!

Erityisen hyvältä maistuu Olivado Avokado Zest; kylmäpuristettu ekstraneitsytöljy tuoreista sitruunoista ja kypsistä avokadoista. Sitä voi käyttää salaatinkastikkeisiin, paistamiseen, grillaukseen, leivontaan, marinoimiseen, dippikastikkeisiin ja smoothiehin. Se kestää korkeita lämpötiloja ja sopii siten korkeissakin lämpötiloissa kypsentämiseen.

Itse laitan avokadoöljyä paahtoleivän päälle tipoteltuna; maistuu erittäin herkulliselta vaikka iltateen kanssa nautittuna. Käytän sitä myöskin erilaisten salaattien kastikkeenosana ja välillä jopa salaatin kastikkeena sinällään.

Kylmäpuristuksen ansiosta on saatu raaka-aineiden kaikki terveelliset ominaisuudet talteen ilman lisäaineita.

Avokado öljy on yksi maailman terveellisimmistä ja monipuolisimmista ruokaöljyistä. Terveysvaikutuksista esim ; se sisältää runsaasti kolestrolia alentavaa beetasitosterolia ja runsaasti sydänsairauksilta ja syövältä suojaavia alfa- ja beetakaroteenia. Sekä silmänpohjan rappeutumiselta ja sokeutumiselta suojaavaa luteeniinia.
Avokaadoöljy sisältää muihin öljyihin verrattuna aniten E-vitamiinia, kasvisteroleita ja glutationia.

Nyt olen siis löytänyt hunajalle kilpailijan teeleipäni levitteenä. En yleensä anna mainosten vaikuttaa tuotevalintoihini mutta Sikke/ruokaa rakkaudella ylitti ennakkoasenteeni kynnyksen ja tuntui pakonomaisena haluna kokeilla tätä ihme öljyä, enkä kadu kokeiluani, avokadoöljy pääsi suosikkilistoilleni.

Ei kommentteja: