21.2.2011

Helmikorpi 19.2.2011

Viikko sitten puutarha oli lumen peitossa. Hiukan lumessa häämöttää rakennuksen sokkeli. Seuraavaksi Katjalla on edessä lumityöt tontillaan. Siinä onkin urakkaa, kun lunta on noin 70 cm. No koneellahan ne siirtyivät kepeästi sivummalle että talopakettia tuovat autot mahtuu töihin.
Heräsin lauantaiaamuna 6.30 tontilla oli täysitohina, voimakkaat rakennusvalot loistivat alueen valoisaksi työskennellä. Miehiä oli ainakin 9 elementtejä asettelemassa paikoilleen.
Viimeinen pääty-elementti laskeutuu.... aurinko ei ole vielä noussut joten kuvat ovat himmeitä ja ikkunasta otettuja.
Puoleenpäivään mennessä homma oli edistynyt ripeästi. Erikoisesti ihastelin heidän tehokasta työskentelyä; kaikki tiesivät mitä tekivät, kukaan ei kiroillut eikä komennellut toista. Turhia liikkeitä ja askeleita ei ottanut kukaan. Rauhallinen ja leppoisa puheensorina kuului työmaalta.
Tässä vaiheessa tuleva talo oli 14.30. Siistiä!

Oli mielenkiintoista seurata talopaketin pystytystä alusta loppuun. Tosi tehokasta ja nopeaa ja mikä parasta ; erittäin helppoa rakennuttajalle.

Nyt on jo helppoa sisäistää pihani pinta-alan puolitus entisestä. Kyllä kannatti hoitaa isoa puutarha-alaa kun tontti kelpasi tyttärelle, näin sain parhaan mahdollisen naapurin itselleni loppuiäkseni. Vaikka eihän tulevaisuutta voi koskaan täysin varmaksi itse suunnitella, aika näyttää miten tässä naapureina elellään.

1 kommentti:

Sirkka kirjoitti...

Kylläpä talo valmistui, voisinpa melkein sanoa aikayksikössä ja kaunis talo tulikin!
Onnea tyttärelle uuteen kotiin astuessaan ja samoin myös Onnea sinulle ja Onnea puutarhalle.
Suurelle tontille mahtuu hyvin kaksi taloa ja vielä on tilaa puutarhan kukille ja jossa on tilaa eläimillekin temmeltää.
Lyhyt kylämatka puolin ja toisin.

Hyvää päivänjatkoa ja kiitos aina niin ystävällisistä sanoistasi.