16.2.2017

Kevään puuhastelut aloitettu

 Huonekasvit ovat selviytyneet talvesta erittäin hyvin,
 päivien pidetessä ja auringonpaisteen lisääntyessä, ne heräävät uuteen kasvuun. 
 Sisäilmaa puhdistamassa....
 sekä näköesteenä..... ei tarvitse peittäviä ikkunaverhoja....
joillekin kasveille riittää länsi- ja pohjoisikkunakin valon tarpeeseen.

Viherpeukalon kevät puuhat alkavatkin useimmiten ikkunalaudoilla olevien huonekasvien hoidoilla, mutta tämä v.p. jättää mullanvaihdot alkukesään jolloin se homman voi tehdä ulkosalla ja pääsee vähemmällä siivoamisella.
Kevään ensimmäin puuhasteluni pihalla oli aurinkosuojien asettelu alppiruusulle ja havupuille. Tästä ne pihahommat taas alkavat tänäkin vuonna. 
Odottelen kevään tuloa tosi innostuneena ja suunnittelen kirjoittamisen tauoilla asioita, joista aloitan pihapuuhastelut, kun lumet sulavat ja ilmat lämpiävät.

Tein juuri inventarion siemenpussi laatikossani ja tulin siihen tulokseen ettei tarvitse käydä ostamassa uusia siemeniä kasvimaalle, eikä kukkalaatikoihin. varastostani löytyy kaikki tarvitsemani siemenet.

Tarkkailen luonnon merkkejä kevään tulosta. 
Korpit lentelevät jo pareittain, ihmeellisiä syöksyjä ja kaaria ilmassa tehden, sekä omituisia ääniä päästellen. Niillä on keväiset kosiomenot jo alkaneet.
Tikat "pärryyttävät" tolppapeltejä ja tiaiset harjoittelevat titityytään. Punatulkut ovat siirtyneet metsien uumeniin, niitä ei enään lintulaudoilla vieraile.
Lintujen käytöksestä päätellen saattaa kevät tulla normaalia aikaisemmin, saas nähdä miten käy, vai yllättääkö meidät  takatalvi lumipyryin ja pakkaslukemin. Toivon että säät jatkuvat keväisen lämpiminä ja aurinko paistaa päivittäin, siniseltä taivaalta.

Ei kommentteja: