28.2.2017

Pitäisikö minun olla huolissani ?

Olenko kanalan MUSTA sellainen ?

Pitäisikö minun olla tosissaan huolissani ensiavun saannista ja hoitoon pääsystä,  kun  "some" kertoo aina Medihelin laskeutuvan tapaturmapaikalle apua antamaan ? 

Tosi asiahan on, että Medihelin toiminta lopetettiin  jo 5 vuotta sitten ja pelastushelikopteri on nykyään nimeltään FinnHems, joka tosiaan laskeutuu henkilöstöineen apua antamaan, mukana auttajissa on myöskin lääkäri. 
Niin että eipä kannata huolta kantaa, avun saanti on sitä tarvitseville, varmoissa käsissä edelleenkin. 
Kansan mieleen on iskostunut vaan turhan voimakkaasti sana "Mediheli", jopa toimittajatkin kirjoituksissaan käyttävät vanhaa nimeä, niin ihmekös se ettei entisen "kopterin" nimeä hevin unohdeta kansan kielessä.

Pitäisikö minun olla huolissani kun metsäpeurat käyvät syömässä linnuille tarkoitetut kauralyhteet ? 

Kyllä täytyy huolta kantaa,  kun keltasirkut jäävät talvipakkasilla ilman kauranjyviä.

Pitäisikö minun olla huolissani paikallislehden sisällöstä ? 
Kyllä! Olen erittäin huolissani paikallislehden  köyhästä sisällöstä ja asiavirheistä. Ennen oli sentään lehdessä luettavaakin kun toimitajat seurasivat atiivisesti pitäjän tapahtumia ja olivat kameroineen juttuja tekemässä. Nykylehti kyllä uutisoi huolella kaikki rikosuutiset, niitä se ei sensuroi, muu teksti onkin sitten  ns "täytejuttuja" lehtitalon toimittajien kyhäämiä, vähemmän kiinnostavine aiheineen.  Ärsyttävää on myöskin  lukea lehdessä olleita asiavirheitä ja vaihtuneita tekstejä kuvien alla. Kaiken huipuksi; lehteä ei edes jaettu kuluneella viikolla postilaatikkooni.
Kaipaan niin paljon entistä "Nurkkaria" ja olen sitä mieltä että ansaisemme kyllä paremman paikallislehden.
Onhan se tavallaan ymmärrettävää ettei ilmaislehteen ole varaa paljonkaan satsata ja lehden kustannukset peitetään ilmoitustuloilla, joita lehti onkin pullollaan, vieden palstatilaa muilta jutuilta. Nykylehti lentääkin paperinkeräyslaatikkoon K-kauppojen mainoslehtisten mukana lukemattomina, se siitä, en ota siitäkään turhia huolia!

Pitäisikö minun olla huolissani "Seurakuntaviestin" ulkoasusta?
Vahingossa heitin uuden Seurakuntaviestinkin mainosten mukana paperinkeräys laatikkoon, niin oli riemunkirjavaksi muuttunut koko lehti. Onkohan suunnittelijat miettineet muodon muutosta loppuun asti? Totuushan on se, että lukijat ovat pääsääntöisesti iäkkäämpiä ihmisiä, joita ei nykytyyli nappaa. Itsekin kuuluun siihen ryhmään ja pidin enemmän vanhasta lehdestä. Koin muutoksen liian räväkäksi, poissa olivat lempeä uutisointi, neutraali väriskaala ja selkeät otsikot palstoineen. 

Pitäisi olla huolissaan !

Pitäisikö minun olla huolissani KELAN toiminnasta ? 
Olen asioinut KELAN kanssa viimeksi puolison lääke-, matka- ja sairaanhoitokulujen kanssa onnistuneesti, helposti ja virheettömästi. 
Kuluneella viikolla on saanut uutisista kuulla miten toimeentukihakemukset ovat ruuhkauttaneet  koko laitoksen. Ihmettelen suuresti sitä kuinka KELA ehtii ja onnistuu hoitamaan laskutukseen kuuluvat hommat alle aikayksikön. Kannattaisi ehkä siirtää perintäpuolen tehokkaat virkailijat käsittelemään toimeentulohakemuksia niin eiköhän suma purkautuisi nopeaan tahtiin.

Olen todella huolissani tilanteesta, voin vain kuvitella miten vaikeassa tilanteessa moni toimeentulotukea odottava talous on, jäätyään ilman rahaa ruokaan ja laskuihin. Eipä taida KELAn pomoilla olla pienintäkään aavistusta, kokemuksista puhumattakaan, miltä tuntuu olla nälkäisenä ja rahattomana.  Mietin myöskin virkailijoiden vastuuta tehtäviensä hoidossa, noinko he voivat vain siirtää kasvavia hakemusnippuja pöydänkulmalta toiselle. 


Kaiken kaikkiaan; ei minun kannata huolta kantaa, kantakoon ne jotka ovat asioista vastuussa.

Sanomalehtiä varmempi, nopeampi ja mielenkiintoisempi  on nykyään internet, veispuukkineen.  Netin kautta luen myöskin päiväkohtaiset uutiset silloin kun itselleni ajalliseti parhaiten sopii. "Paino- ja asivirheetkin" korjautuvat pikavauhtia, lukijoiden antaessa palautteet välittömästi. Seurakuntauutisetkin käyn nykyään lukemassa srk:n verkkosivuilla
KELAN toimintaan eivät pienten ihmisten huolestumiset vaikuta. 

Huolen aiheita toki löytyy eläkeläisenkin elämässä, mutta pieniin huoliin ei kannata jäädä liikaa mähjäämään. Elämän iltapuolella on  jo viisautta nauttia elämästä.  Päivä kerrallaan, eläen tässä ja nyt. Kaikki hoituu kuitenkin. Kun vain muistaisinkin ottaa  jokaisen terveenä herätyn päivän, kiitollisuudella vastaan.

Ei kommentteja: