25.1.2017

Piika-projektin uusi käynnistys

Piika-projektini tyrehtyi aivan  kokonaan viime maaliskuussa kun sain kirjoittamista haittaavia terveysongelmia, joista pääsin eroon yhdellä päivystys käynnillä kirkonkylän terveysasemalla mutta kirjoittaminen ei vaan jatkunut. Päätin pitää projektissa luovan tauon, joka on viipyillyt näihin päiviin asti.

Aloittaessani kirjallisen tuotoksen vaatimat valmistelutyöt, en olisi uskonut että koko projekti vie kirjoittajan niin syvälle sielun sopukoihin, kun se vei. Vaikuttaen erittäin voimakkaasti yleiseen terveyden tilaankin, nostaen verenpainelukemat pilviin ja lisänä  tuli vielä asentohuimaus. Siinä tilassa oli meikäläisenkin pakko hivuttautua lekurin puheille. Monet käsittelemättä  jääneet asiat ja tapahtumat nousivat voimalla pintaan. Niiden käsittelyyn oli nyt sopivasti aikaa ja ehkä sopivin ajanjaksokin  elämässäni.

Ikävien ja miinusmerkkisten asioiden käsittely kirjoittamalla vaikuttaa todella voimakkaasti psyykkisesti, puhdistaen muistia negatiivisista muistoista, nostaen  maahan mollattua itsetuntoa ja palauttaen kirjoittajalleen kauan hukassa olleen positiivisuuden.

Piika-projektini sisällön aiheena on työyhteisöni tapahtumat, ainoastaan omalta kohdaltani tutkaillen ja hiukan tarkentaen aiheita joita ovat etupäässä piian ja työnantajana toimineen yhteisön yhteiseloa käsittelevää pohdiskelua. 

Monesti tuli kirjoitus tauon aikana mieleen ettei moista "roskaa" kannata enään tonkia, eikä aihekaan varmaan kiinnosta ketään. Lukiessani kirjallisen tuotteeni alusta lähtien uudelleen, innostuin aiheen jatkamisesta toden teolla. En voi jättää hyvin alkanutta projektiani kesken.

Nyt keskityn kirjoittamiseen täydellä tehollani, keskittyen vain jutun loppuun saattamiseen ennen kevättä jolloin siirryn taas pihahommiin. 
"Mikään ei ole elämässä tärkeämpää kuin puutarhanhoito".......

Ei kommentteja: