3.4.2016

Yhtä sun toista touhua ja mietiskelya viikon aikana

Kesää odotellessa täytynee fiilistellä menneiden kesien kuvilla, vanhoista valokuvista huomaa mieten havupuut ja -pensaat ovat kasvaneet, syysleimut ovat edelleen samalla paikalla, niinkuin muutkin istutukset ja puskaat.

Pääsiäisenä kokoonnuttiin taas koko "meidänpoppoo" yhdessä syömään ja vaihtamaan viimeisimmät kuulumiset vaihteeksi ihan vanhanaikaisesti naamasta, naamaan, kun yleensä jutellaan naamakirjassa tai lähetellään tekstareita.

Kannettava tietsikkani näyttö meni mustaksi ja oli aika ottaa esille vanha palvelijani jonka sain läksiäislahjaksi työnantajaltani jäätyäni eläkkeelle 2007. Siinäkin meni muutama vuosi sitten näytönohjaaja, meidän Jaska sai  koneen toimintakuntoon ja nyt olen kärsivällisesti päivitellyt ohjelmia niin pystyn taas kirjoittelemaan. Konevanhukseni vaatii kärsivällisyyttä, se on tosi hidas, mutta pääasiahan on että se toimii. Jaska vei pääsiäisenä mennessään taas pimenneen koneeni "hoitoon".

Keväisiin puuhasteluihini kuului taas tälläkin viikolla lämpökompostorin huoltoa, tyhjentelin siitä maatunutta massaa, kannelliseen saaviin, joka tyhjennän puutarhakompostiin muhimaan myöhemmin kunhan se ensin sulaa kokonaan ja sitä voi möyhiä.
Jouluksi tehty havuköynnös piti poistaa rappukaiteelta ja purkaa, ottaen sidontalangat talteen, sekä havut poltettavaksi grillipaikalla. Aurinko paistoi jo muutamana päivänä niin lämpöisesti, ettei havuköynnös enään oikein sointunut ympäristöönsä.
Korkkasin kevään haravoinnit; pihaantulo ja rapun etu oli pakko haravoida siistiksi, kun mielessä on isoäidin opit; että  "rapun edusta kertoo millainen emäntä talossa asuu". Tein myöskin yhden vähän hassun homman, nimittäin otin katuosuudelta hiekoitushiekkaa talteen, seuraavan talven varalle, eipähän tarvitse sepeliä ostaa rautakaupasta, säästö se on pienikin säästö, eikö?

Tekaisin viikolla myöskin ison kinkkuvoileipäkakun, jonka Suvi halusi viedä kiitokseksi, työssäoppimisviikkojen päätteeksi osaston henkilökunnalle. Ihan kohta Suvi on valmis Lähihoitaja !

Ihmettelen suuresti miksi ihmiset valittavat ja purnaavat niin runsaasti kunnan terveydenhoito palveluista, kun taas palveluihin tyytyväiset kuntalaiset ovat hiirenhiljaa. Omalle kohdalleni on sattunut poikkeuksetta aina hyvät hoitsut ja lekurit. Viikolla kävin omanlääkärin vastaanotilla kun jouduin kolmisen viikkoa sitten menemään päivystykseen asentohuimauksen ja korkean verenpaineen vuoksi, sain verenpaineeseen lääkityksen ja lähetteen labraan. No eihän siellä omanlääkärin vastaanotolla ilmennyt mitään uutta, verikokeet olivat ok ja verenpainelääkitys jää voimaan, tosin hyvää käynnissä oli se että Mirke-tohtori tutki ja kuunteli sykkeet ja virtaukset joka puolelta huolella, eipä oltu meikäläistä niin tarkkaan ennen tutkittukaan. Sain selkeät ohjeet tuleviin kontrollikäynteihin ja B-lausunnon lähetettäväksi KELAAN, saadakseni lääkkeelleni erityiskorvauksen, siistii.

Sain lekurilla käynnistä uutta puhtia painonpudotukseen, nyt kyllä lähtee talven aikana tulleet 3 kiloa läskiä niin että keikkuu. Päiväkaffeilla ei enää herkkuleivonnaisia, vaan tummaa leipää ja paljon vihreää salaatti. Jo ennestään terveelliseen ruokavaliooni lisään runsaasti itse kerättyjä marjoja, vaihteeksi kaupan hedelmiä sekä runsaammin vihanneksia ja salaatteja. Poistan kaikki rasvaiset grillimakkarat, lihat, lukuunottamatta kanan ja broiskunlihoja, sekä lisään kalan syöntiä entisestään.
Hyvää on se ettei sokeriarvot ole koholla, johtuen karkkilakosta joka on pitänyt. Teen kaikkeni hyvinvointini hyväksi että sydämeni jaksaa kanssani vielä vuosia.

Asiasta kuudenteen.... hämmästelin suuresti miten epäestettisiä kuvia voidaankin julkaista yhteisön Facebook sivuilla. Nämäkin kuvat ovat osaltaan muodostamassa  asiakkaille  mielikuvaa viihtyisistä tiloista ja palveluista Pääsiäispyhinä.
Melko kolkolta näyttää....
Viihtyisyyteen ei ole satsattu lainkaan...
Kuvat kertovat ........
Asiahan ei minulle mitenkään kuulu, mutta kyseiset kuvat vaikuttivat ilmestyessään voimakkaasti, mutta ainoastaan negatiivisesti. Johtunee kai siitä että itse aikoinaan satsasin viihtyvyyteen ja loin mahdollisuuksien mukaan silmäniloa asiakkailleni, kukilla , liinoilla ja itse kyhäämilläni kukka-setelmilla. Niukka budjetti asetti omat rajansa materiaalihankintoihin niin, että piti tarvikkeet osaksi hankkia luonnosta ja yrittää saada kukat omalta pihalta tai puutarhoilta halvalla. Ehkä olen hiukan vanhanaikainenkin, mutta kuitenkin koen asiakkaankin roolissani että viihtyvyystekijät ovat osa yhteisön markkinointia. Itse olen valinnut lomanvietto paikakseni Kuopion Rauhalahden, jonne palaan aina uudelleen ja uudelleen, juuri paikan viihtyvyyden vuoksi, tosin arvostan monipuolisia kylpyläpalveluja, notkuvia herkkupöytiä ja ihanaa henkilökuntaakin.

Ei kommentteja: