9.4.2016

CARRERA siemenperunat itämään ja hiukan puutöitäkin

 Carrera on kauniin sileäkuorinen varhaisperunalajike. Keittotyyppi on kiinteä, mutta mallon rakenne silti miellyttävän irtonainen. Kestää perunaruttoa. Erittäin herkullinen maultaan. Hyvä säilyvyys, normaalissa kellaritilassa. 
 Lajiketta on myynnissä Hankkijan myymälöissä, 5 kg ja 10 kg pusseissa, hinta 12,90 €/pss.
 Laiton perunat mataliin muovilaatikoihin, kellaritilan lattialle, itämään valoisaan ja viileähköön tilaan.
Näissä laatikoissa on 20 kg siemenperunoita, sopivasti yhdessä kerroksessa ja on aikanaan helppo istuttaa laatikoista suoraan vakoon, idut pysyvät ehjinä. Ehkä arvioin yhden hengen talouteen hiukan runsaan puoleisesti siemeniä, mutta ei tarvitse istutus vaiheessa halkaista pottuja. Muistan nuoruudesta, että isoimmat siemenperunat  aina halkaistiin ja laitettiin leikkuupinta alaspäin vakoon.

Kyllä hyvä peruna kauppansa tekee, sen huomioin viime kesänä, kun jälkikasvu kyseli melkein päivittäin, että koskas keität pottuja? Oli ne niin herkullisia aidon voin ja sillin kanssa,että pitsat ja muut roskaruuat jäivät kakkoseksi.
 Askartelin lavoista uudet "aluspuut" tuleville klapipinoille, autokatokseen, tämäkin on taas sitä uusiokäyttöä hylätyille kuljetuslavoille.
 Helppo homma, kun minäkin osasin, ei tarvinnut kuin puolittaa lavat sahalla ja lisätä kapuloita alapuolelle, tukea antamaan ohuehkoille laudoille.

Komia halkaisutukki on odottamassa, katoksen nurkasta halonhakkaajaa. Tosin aion halkaista pöllit sähköllä toimivalla halkaisukoneelle. Koivutukki on muistona kaadetusta portinpieli koivusta ja sen päällä "uiskentelee" moottorisahataiteija Markun tekemä kala.

Nyt on kaikki valmisteltu tulevaa saunapuiden tekotalkoita varten, ei tarvitse kuin antaa halkaisukoneen laulaa.

1 kommentti:

weckka10 kirjoitti...

Olet kyllä ihme durasel!!! Komiat on klapialuset!!! :)