17.4.2016

Krookukset kukkivat ja kevätpuuhastelut jatkuvat....

 Kevään sipulikukat  ovat parhaimmillaan, niistä krookukset  kukkivat runsaasti eri väreissään.
 Valkoisia on vain muutama.... 
 Kestävät keltaiset jaksavat aina nousta kukkimaan loisteliaasti vuosi, vuoden jälkeen.
 Päivällä lämpötila kohosi jo yli kymmenen asteen, niin oli pakko kantaa pihakalusteet ulos.
Keväisiin pihapuuhasteluihini kuuluu keväisin myöskin puutarhakompostin naamiointi.  Peitän puutarhajätteistä kasatun kompostikasan karkealla risuhakkeella, joka antaa kasalle siistimmän ulkonäön, suojaten liialta auringonpaahteelta, pitäen kompostin sopivan kosteana ja varmistaen näin puutarhajätteiden onnistuneen muhimisen ravintorikkaaksi mullaksi. 
Puiden ja pensaiden harvennus- / hoitoleikkkauksista katkotut oksat tulevat näin hakkeena hyötykäyttöön. "Kierrätystä" puutarhassa parhaimmillaan !
Pihapuuhastelujen nautinnollisimmat tuokiot ovatkin kukkien kauneudesta ja lintujen kevät konserteista nauttiminen. Tänään nautin erikoisesti sateen tuoksusta, siinä on kesäinen vivahde. Käyskentelen pihamaalla nauttien keväisestä luonnosta kaikin aistein ja täysillä.

Onneksi haravoin syksyllä koko pihamaan, ettei tarvitse näin keväällä haravalla häiritä sipulikukkien nuppuja, niitä on jokapuolella pihaa ja lisää on tulossa.... ovat taaskin talvehtineet hyvin, eivätkä ole myyrätkään poikenneet tontilla syömässä sipuleita.

Kevät ja kukkiva pihani on vanginnut asukkaansa niin voimakkaasti etten vaan malttanut lähteä yhteen kevätkokoukseen, vaikka olinkin ilmoittautunut ja suunnitellut osallistuvani. Samoin kävi kirjastossa järjestetyn mielenkiintoisan luennon, en hennonnut lähteä sinnekään. Molemmat tilaisuudet tuntuivat vaan niin turhanaikaisilta...... vain puutarha ja puutarhanhoito on tärkeää.... harrastusta tässä elämäni vaiheessa ja tässä vuodenajassa. 

Ei kommentteja: