30.11.2015

Terveyskeskuksen iltapäivystys siirtyy Hyvinkäälle
Ilmakuva,info
Nurmijärven Uutisissa oli 18.11.2015 lyhyt uutinen; " Iltapäivystys siirtyy kesällä Hyvinkäälle".

Nurmijärven terveyskeskuksessa päivystys on hoitanut potilaita aina klo 22.00 asti, ensi heinakuusta lähtien meitä hoidetaan vaan klo 18.00;sta, sen jälkeen päivystyspotilaat ohjataan Hyvinkään sairaalaan. Asia varmistui viime keskiviikkona kunnanvaltuuston päätettyä ensi vuoden talousarviosta.

Johtava ylilääkäri kertoi lehdessä että siirron tarkoituksena on ohjata ihmisiä asioimaan terveyskeskuksessa tiettyinä aikoina.

Lieköhän päivystysaikojen supistamiseen vaikuttanut myöskin osaltaan vuoden alusta voimaan tullut päivystyksen järjestämistä koskeva asetus.
linkki:
http://www.nurmijarvi.fi/perhe_ja_hyvinvointi/terveyspalvelut/laakari-_ja_sairaanhoitopalvelut/ensiapu_ja_paivystys
kopio
"1.1.2015 voimaan tulleen päivystyksen järjestämistä koskevan asetuksen (652/2013) mukaan ympärivuorokautinen päivystys on järjestettävä yhteispäivystyksenä. Päivystyspisteessä tulee olla käytettävissä koko sen aukioloajan mm. laboratorio- ja röntgenpalvelut. Terveyskeskuksen kiireellistä hoitoa antava yksikkö on jatkossa nimeltään ensiapu, koska se ei täytä asetuksen vaatimuksia päivystysyksiköstä. Toiminta jatkuu ennallaan".

Kaikki tuttu ja turvallinen muuttuu, miten tässä ikäihminen pysyy muutosten myllerryksessä mukana
Kesällä ilmestyneessä "Ikäihmisten palveluoppaassakin" on kohta puoleen taas vanhentunutta tietoa. Meidän mummeleiden ja papparaisten täyttyykin itse päivittää opasta ihan oman kynän kanssa, jotta muistetaan palveluihin .tulevat muutokset.

Mitenkähän Hyvinkään sairaalan päivystys selviytyy lisääntyvistä potilasmääristä kun päivystys tökkii jo nyt pahasti ja kuka tosi sairas jaksaa odottaa hoitoa yli 6 tuntia, en ainakaan minä.

Täytynee pyrkiä sairastumaan niin että voi käyttää oman kunnan ensiavun suomaa päivystystä. En kyllä vapaaehtoisesti vaihtaisi terveyskeskuksemme viihtyisiä vastaanottotiloja ja potilaskeskeistä, ystävällistä henkilökuntaa Hyvinkään vastaaviin ???!!!!?

Jouduin käymään viime tiistai-iltana ensiavussa kovien särkyjen ja iholle ilmestyneen punaisen läikän vuoksi, itse epäilin oireita vyöruusun vaivoiksi ja niinhän ne sitten olivatkin. Lääkärin ja hoitsujen asiantuntevan hoidon ja täsmälääkityksen ansiosta säryt ovat nyt poissa ja luulen että vyöruusu on selätetty, tosin lääkekuuri on vielä kesken.

Saatuani jälleen hyvää hoitoa ja istuessani muutaman tunnin odotussalissa, mieleeni tuli juuri tästä syystä lehdessä ollut pienen pieni uutinen ja kaivoin keräyspaperipinkasta lehden uudelleen luettavaksi. Mietin miksi noinkin huomattavasta muutoksesta vastaanotto ajoissa ilmoitetaan näin vaatimattomasti. Tai toisaalta muutoksen toteutushan on vasta ensi kesänä, nauttikaamme siihen asti näistä kuukausista kun saamme vielä käyttää iltapäivystystä oman kunnan terveyskeskuksessa.

Ei kommentteja: