17.11.2015

Valintatalosta Lidl.iin

Mietin tässä sateisena tiistaina omaa ostokäyttäytymistä, onhan se ajan myötä huomattavasti muuttunut. Vielä kymmenkunta vuotta sitten olin Valintatalon  uskollisimpien asiakkaiden joukossa.  Keskitimme kaikki ruokaostoksemme "Valtsuun". Silloin ostoboonuksetlin olivat eri luokkaa kun tänä päivänä, joten keskittäminen kannatti jo rahallisestikin ja aatteelle uskollisena.
Tänä päivänä teen ruokaostokset kerran viikossa, keskittäen ostot Lidl:iin. Käymme kimppakyydillä Hyvinkään liikkeessä ja pienen totuttelun jälkeen olemme olleet tosi tyytyväisiä tuottevalikoimiin  ja asiakas palveluun. Mikä parasta ; Lidl:n hintapolitiikka sopii parhaiten kukkaroillemme.
Olen ollut "skannaajana" Nielsenin kuluttajapaneliissa. Siinä tulee huomaamatta tajunnan tasolle  tuotteiden hinnat ja olen nykyään todella hintatietoinen kuluttaja.

Tein aikoinaan palautteita Valintalolle heidän hintatasostaan kun luulin että "duunarin ääntä kuunnellaan duunarin kaupassa" mutta näinhän ei käynyt. Seuraus olikin että siirryin kannattamaan Valintataloa "jaloillani", joten S-market sai minut asiakkaakseen. Maalaisjärkeni ei suvainnut maksaa maitolitrasta 90 senttiä enemmän vaan kannatuksen vuoksi. Eikä eläkeläisellä ja leskellä ole siihen taloudellista mahdollisuuttakaan.

Ruokakaupan vaihdon seurauksena rukakassini hinta puolittui.

Kuuntelin ystävien kokemuksia saksalaisesta ruokakaupasta, vaan toisella korvalla, olinhan päättänyt jo uutisia kuunnellessani etten tule niitten ovia avaamaan koskaan. Mutta kuinkas kävikään, nykyään käyn kimppakyydillä kerran viikossa tekemässä viikon ruokaostokset Hyvinkään Lidl:stä. 

Puolitin vielä ruokakassini hinnan puolella. Tämä on TOSIJUTTU !

Uutiset kertoivat Lidl:in viime vuoden liikevoiton käytettän kokonaisuudessaan uuden jakelukeskuksen ja uusien myymälöiden perustamiseen Suomessa. Saadaan uusia työpaikkoja ja lisää edullisia ruokakauppoja, ehkä vielä yksi kauppa Nurmijärvellekin ja toivottavasti Rajamäkeen. Tämäkaltaiset uutiset kannustavat kuluttajaa valitsemaan ostopaikaksi sellaisen yrityksen joka kertoo mihin suuret voitot ohjautuvat. Minulle ei ole selvinnyt mihin Valintatalon ja S-ryhmän voittorahat ohjataan.

Saksalaisen ruokakaupan tuotevalikoimissa on runsaasti suomessa valmistettuja ja suomalaisten tuottajien tuotteita joista itsekin valitsen aina kotimaisen vaihtoehdon.
Heidän verkkosivuilaan voi ennakkoon tutustua esim. uunituoreiden leivonnaisten valmistusmaan ja tuoteselosteet että valinta sujuu kaupassa joustavasti.

Paikoitusaluekin on kunnossa, ei tarvitse tuskailla ja lähetellä palautteita kiintöstönhoitajille, asiat on jo hoidettu, sisältyen hyvään asiakaspalveluun.

Vielä pari vuotta sitten en olisi itsekään uskonut että minusta tulee Lidl:in asiakas. Avoimena ja uteliaana uusille asioille kuljen aina avoimin asentein, koskaan ei kannata sanoa että "ei koskaan", tilanteet ja olosuhteet ovat muutoksille  otollisia kunhan niistä on seurauksena jotakin hyvää tai hyötyä itsekullekin.

2 kommenttia:

marjamatilda kirjoitti...

Sattuipa kummasti, kirjoitin juttuni eilen ja tänään uutiset kertoivat yrityskaupasta jossa Kesko ostaa Lähikaupan, siis miljoonia tappiota tehneet Siwat ja Valintatalot.

Anonyymi kirjoitti...

Osuin vahingossa tällä sivulle. En malta olla kertomatta että, minulle kävi samoin. Nyt en juuri muualla käykään kuin "Liiterissä".