19.1.2015

Nurmijärven kunnan tiedoittaminen poikkeustilanteista

Kesällä tulee 52 vuotta siitä kun muutin Nurmijärvelle, viihtyen  täällä erittäin hyvin ja tunnen asuvani  kotikunnassani, enkä kaipaa takaisin synnyinseuduilleni Vihtiin enkä Karkkilaan. 

Olen saanut olla myöskin veronmaksajana tässä kunnassa koko työikäni ja nyt saan nauttia jo alun kahdeksatta vuotta eläkepäivistäni, tyytyväisenä ikäihmisenä.

Vaikka omaan positiivisen elämän asenteen niin en voi olla tyytyväinen aiihen miten kuntamme ilmoitteli joulunajan ja vuodenvaihteen poikkeavista palvelulaitostensa aukiolo ajoista. En kuitenkaan ota kantaa yleisemmin koska en ole kiinnostunut muista kuin niistä johon itse törmäilin.

Yhteiset asiat ja tarjolla olevat palvelut kiinnostavat kuitenkin "vanhaakin" niin että käyn lukaisemassa kunnan nettisivuja silloin tällöin ja  "lukumatkallani" havaitsin  mm. kunnan tiedoitteen poikkeavista terveyspalvelujen aukioloajoista. Siinä kerrottiin että omankylän terveysasema on jouluviikon suljettuna ja aukeaa vasta joskus loppiaisen jälkeen.

Asia kolahti koska muistin että reseptini vanhenee tammikuun ekapäivillä, siis uusinta lomaketta täyttämään ja päiväkävelylle terveysasemalle. Tiputin sähköisen reseptini uusintalomakkeen aseman seinässä olevaan laatikkoon, toivoen että ehtivät sen uusimaan ennen terveyasaseman sulkemista. Onneksi olen utelias, koskien yhteisiäkin asioita .

Jaoin kunnan tiedoitteen myöskin feisbookin sivuilla siksi että muillakin saattaa olla vastaavanlaisia juttuja hoidettavana. No "naamakirjassa" tuli heti palautetta että  jakamani tieto on väärä koska, lääkärien vastaanottoaikoja oli saatu jouluaatonaattoon saakka. Kävikin ilmi että kunnan julkaisussa oli virheellinen tieto,kylämme terveysasema sulki ovensa vasta  jouluaattona. 

Toinen tapaus sattui loppiaisaattona kun kirjastot olivat kokonaan kiinni.

Kirjastot ovat avoinna aattoina ja lauantaisin klo 10-14, näin kirjaatomme ilmoittaa,niin oletin maanantainakin olevan kun oli loppiaisen aatto. Lähestyin kirjaston ovea vaikka pari tyyppiä jo edelläni yritti vetää ovenkahvasta.
Samalla siihen ajoi taxi, kyydissään iäkkäämpi henkilö joka oli hukka reisustaan erittäin tuohtunut. Katsoimme yhdessä vielä oliko ovilla mitään tarkempaa syytä kirjaston kiinniolosta. Ei ollut. Harmitti hänen puolestaan niin paljon että päätin antaa asiasta palautetta kirjastolle.
Eräs uttavani oli myöskin käväissyt oman kylän kirjastossa ja jatkanut matkaa kirkonkylälle kun oli omalla autolla liikenteessä.  Siellä oli isompikin joukko tuohtuneita kirjastoasiakkaita, hekin olivat todenneet ettei ovilla ollut minkäänlaista lappua asiasta.

Annoin palautteeni kirjaston fb-sivuilla. Välittömästi sain ystävällisen vastauksen että käsittelevät asiaa palaverissaan. Seuraavana päivänä  vastaus korvattiin ilmoituksella että kiinnioloajat oli ilmoitettu etukäteen ja tieto oli ovillakin.

Turha asiaa on näin jälkikäteen pohdiskellä, en viitsinyt jatkaa asian tarkennusta, olkoon kun virkailija kerran sanoo.  Ihmettelen suuresti ettemme nähneet tietoa poikkeusajoista. Voihan ollakin ettemme vain huomanneet infoa mutta kenen onkaan aiheellista parantaa ilmoittelunsa näkyvyyttä niin että se tavoittaa kuntalaisetkin, kysyn vaan ?

Minulle jäi vaikutelma ettei meitä kuntalaisia pidetä missään arvossa vaikka virkakuntahan on meitä varten, palvelemassa meitä, veronmaksajia ja heidän palkkansa maksetaan meidän verorahoilla.

Me eläkäläiset kyllä ymmärrämme etteivät kunnan tiedottamisessa ilmenneet mokat liity vähäisessäkään määrin oman kylän terveysaseman eikä meidän oman kirjaston henkilökuntaan eikä saamaamme palveluihin kummassakaan paikassa, vaan mokat on tehty "pääkallonpaikalla".

Yleensä annan palautteen suoraan asianosaiselle virkailijalle kun on kunnan eri hallintokuntien asioista kyse, ja olen aina saanut asiallisen kohtelun ja vastauksen esillä olevaan asiaan. Niin teen jatkossakin, vaikkakin näin eläkeläiselle, omassa mökissä elelevälle mymmelille tulee niin harvoin asioitavia juttuja kunnan kanssa.

Onneksi juhlapyhät aattoineen ovat takana ja saamme nauttia arkiviikoista ja tulevasta keväästä, taittuuhan tänään; Heikin päivänä,  talvenselkä ja karhukin kääntää kylkeänsä.

Kevättä odotellen !

P.S. Yllä oleva kuva on kopioitu kunnan fb-sivuilta.


Ei kommentteja: