6.11.2014

Himmelit jouluksi

Säätiedoitus on luvannut lumisateita myöskin tänne etelään, siitä tulikin mieleeni joulun aika ja himmelin kuntotarkastus. Säilytän sitä vinttikomeron katossa ja katselmus osoitti sen olevan "esiintymiskunnossa".

Vielä ehtii hyvinkin tehdä himmelin jouluksi. Ohjeita tarvikkeineen on saatavilla esim. osoitteessa:  www.himmeli.com. yllä oleva kuva on kopioitu heidän tuoteluettelostaan. Hinnatkin heillä ovat ihan siedettävät.

Ohjekirjakin on julkaistu, lisää voit lukea osoitteessa.
http://marjanpuuhastelut.blogspot.fi/2012/12/himmeli-ja-jouluvalot-ikkunoille.html

Himmelin teko on mukavaa  joulun odotukseen liittyvää puuhastelua. Kaikki kädentaidot tulisi myöskin siirtää jälkikasvulle  niin etteivät vanhat kauniit joulukoristeet jäisi kokonaan unholaan, vaan ne säilyisivät kodeissa kaikesta nykyajan krääsästä huolimatta.

Olkihimmeli huoneen kattokoristeena, luo kauneudellaan rauhallisen ja juhlallisen tunnelman. Itselleni siitä muistuu mieleeni mummolani harras joulutunnelma jota olen jäänyt kaipaamaan ja jota ei voi kopioida nykyaikaan vaikka kuinka haluaisikin.

Nyt ensimmäiset lumihiutaleet leijailevat hiljalleen ilmassa. Luonto laskeutuu lepotilaan. Talviselta tunnelmaltaan tämä päivä sopii hyvin vaikka himmelin rakentamiseen, onhan se joulu aivan kohta jo ovella ja pikkujoulukin runsaan kolmen viikon kuluttua.
Ei kommentteja: