7.1.2014

Pihan haravointia tammikuussa

En muista olisinko koskaan haravoinut sulaa pihaa tammikuussa, nyt tein sitä. Tihkusadetta tuli taivaalta lempeästi poskille ja lämpötila ulkona oli +5 astetta. Haravoin vaan etupihan hiekkakäytävän. Nurmikkoa en häiritse kun se on "talvilevossa".

Keräilin samalla ulkoilulla puista tippuneet oksatkin kompostiin ja ihmettelin miten meidän pihalla on niin runsaasti koivun oksia vaikka ei pihallamme olekaan koivuja. No syyllisethän ovat tietysti noi isot naapurien pihapuut..

Sama juttu noiden ilotulitusten roskat, yhtäkään rakettia ei ammuttu mutta roskia on nurmikolla, kerättäväksi asti. Perin kummallista?

Tein itseni yllättävän havainnon; olin unohtanut suojata Atsalea-pensaan rusakoilta, siispä verkkoa vaan puskan ympäri, ihmettelin miksi se ei ole kelvannut pupuille, jospa se on niin pahan makuista tai myrkylliset kukkanuput jotka olivatkin turvonneet mehevän näköisiksi, mutta eihän rusakoille kelpaa Alppiruusukaan....

Tänään oli virkistävä sää ulkoiluun, käväisin taas fillarilla kirjastossakin; vaihtamassa lainakirjat uuteen luettavaan, kelpaa taas kirjojen kanssa odotella Nukku-Mattia yökylään.

Nautin suuresti kun päästiin eroon pyhistä ja normaaliin arkirytmiin. Vaikkakin eläkeläisen arki on jatkuvaa pyhäpäivää, kun sen oikein oivaltaa, eikö?
1 kommentti:

Tarina kirjoitti...

Pihaltamme löytyy tammenlehtiä, mutta missä lie se tammi, josta irtopainokset ovat lähtöisin.
Minäkin olen tyytyväinen, jotta arki alkoi, vaikka niitä yvp'tä ei työvuorolistassa olekaan ennen pääsiäistä.
Mainioita päiviä!