21.1.2014

Altian lähteellä

(kuva : Arto Hägg Rajamäki)
Altian ( ent. Alko) tehtaan alueella on lähde jonka ympäristö oli ennen tehtaan henkilökunnan hoitamana,  viehättävän kaunis pieni puisto penkkeineen ja siltoineen. Siellä oli mukava istahtaa levähtämään kävelylenkin paluumatkalla.

Nyt jotkut tyypit ovat rikkoneen siltarakennelmat ja siihen on tarvinnut kyllä apuna käyttää kättä pitempää työkalua, nehän olivat vankka rakenteiset, myöskin roskikset on täytynyt rikkoa ja levitellä osat ympäriinsä... täytyy pienillä ihmisillä olla tosi paha olla kun pitää ryhtyä hajotus hommiin.

"Naamakirjassa" suunnitellaan talkooväen kokoamista ensi kevääksi kunnostamaan puisto taas siistiin kuntoon. Toivottavasti talkooporukassa on myöskin viherpeukaloita jotka eroittavat Alppiruusut ja Jasmiinit pajukoista, etteivät tuhoa niitä. Talkoot ideana on tosi hyvä juttu, sehän yhdistää kyläläisiä ja porukassa on aina kiva puuhastella. Tässäkin kohteessa näkyy heti oman käden jälki ja sehän jos mikä tuo itse kullekin onnistumisen iloa.

Ruusupenkkiä ei tosin enään saa minkäänmoisella tekohengityksellä virkoamaan, se on tukehtunut kokonaan rikkaruohojen hyökkäyksessä. Tosin entiselle paikalle voi perustaa uuden entistä ehomman ruusutarhan, jos vaan intoa riittää. Mikä estää kerjäämästä oman kunnan alueella toimivilta taimia myyviltä yrittäjiltä uudet taimet, istuttajia varmaan löytyy.

Lampi (lähde) olisi myöskin ryöpättävä koska siinä kasvillisuus valtaa pian koko lätäkön.

Kannatan talkoo ideaa ja saatan itsekin osallistua vaikka vaan katsomaan ettei kukaan pääse tuhoamaan koristekasveja, tietämättään tietenkin, eihän kukaan sitä tekisi tahallaan. Toivottavasti puuhamiehet saavat järjestelyt ja mahdolliset alueen haltijan luvat kuntoon että päästään talkoilee :)

Ei kommentteja: