11.7.2013

Pensasaitojen leikkuuta ja käyskentelyä kukkien keskellä

On jälleen aika kesässä kun pitäisi siistiä pensasaidat. Jotenkin homma tökkii, ei oikein huvita aloittaa urakkaa. Kuinka ollakkaan huomasin mainos lehtisessä halvan leikkurin kuvan ja tärkeimmät tiedot, niinkuin vempaimen painon. Meillä on ollut jo useamman vuoden tehokas leikkuri mutta kun on niin pahuksen painava, eihän kenenkään kädet kestä moista rasitetta. Olen sitten vaan tehnyt leikkauksen pensas saksilla.

Ei muuta kun kipin kapin Hyvinkäälle ja olihan siellä vielä yksi kappale liikkeen hyllyssä näitä halpoja ja kevyitä, tosin hiukan painavampi  ja kalliimpia oli useampikin vielä myymättä.
Kaupat tehtiin ja seuraavana aamuna aidat saivatkin siistimmät muodot.
Hernepensas oli helppo muotoilla mutta kun en koskaan osaa vapaalla kädellä tehdä mitään suoraa... niin aitaan jäi muutama pieni muhkura mutta haittaako toi kenenkään silmää, ei varmaankaan. Olin itse erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja sehän on tärkeintä.
Toisella tontin reunalla on sitten orapihlaja-aita ja se on aina ollut oikein murheenkryyni; kasvultaan harvahko ja liian leveä. Siitä en saa koskaan mieleistäni. Lisäksi oksat ovat täynnä teräviä, pitkiä piikkejä, joten leikkujätettä ei voi laittaa puutarhakompostiinkaan.
Ensimmäinen daalian kukka tänä kesänä, vanhat, uskolliset "silmänilot"
Valkoinen terassihortenssian väri muuttuu kaiken aikaa... nyt vihertävän punertava....
Siemenstä itse kasvattama Oppineidenkukka, yllätys oli punainen väri kun niiden piti olla valkoisia.
Valkoinen availi ekaa kukkaansa......
Koivunkannolla toivottaa tulijan tervetulleeksi Begunia, vanhassa Savolaisessa perintösaavissa.
Poutapilvi on pirteä, uusi tuttavuus....
Viime kesänä istutettu Viiniköynnös näyttää viihtyvän saunan päädyssä erittäin hyvin....
Vadelmatkin kypsyvät tuotapikaa.....

Kiitollisin mielin jatkan käyskentelyäni kukkieni keskellä, tulee mieleen vanha sanonta: " Jos sinulla on puutarha ja kirjasto , sinulla on KAIKKI". 

Puutarhalla ja sen kasveilla on ihmeellinen vaikutus  esim. ihmisen terveyteen. Tänään olen sen taas saanut  kokea omakohtaisesti; aidan leikkuu urakan jälkeen oloni oli tosi väsähtänyt ja koko kroppa raihnaisen tuntuinen mutta hyvät yöunet ja oleilu puutarhassa vei moiset vaivani mennessään ja voisin aloittaa taas uusin voimin vaikka minkälaisen urakan....

3 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Juuri noin!
Puutarhalla on merkillinen vaikutus ihmisen hyvinvointiin...
Ja kukat, nuo toinen toistaan kauniinpia...vaikka eihän niitä voi mihinkään järjestykseen laittaa.
Itse tykkään punaisen sävyisistä kukista ja valkoisista.
Mutta keltainenkin on jossain kohti pihaa oikein kaunis :) ja siniset kellokukat :) jne...
Mukavaa kesän jatkoa sinne!
nauti kukkaterapiasta :)
tuksu

suikkanen kirjoitti...

Muistahan lepäilläkkin joskus =)

Irene kirjoitti...

Ahkerana olet ollut. Kaksi aitaa olet leikannut. On sitä levättävä moisen urakoinnin jälkeen, mutta siistiä tuli. Muutenkin puutarha hehkuu ihania värejä. Nautitaan nyt heinäkuusta!