29.6.2013

Puutarhatuolien kunnostusta "perjantai-puuhasteluna"

Puutarhatuolit on valmistettu 1980, silloin asuimme Sääksjärven ja Haukilammen rannalla. Kesämökkinämme oli Metsähallitukselta vuokrattu mökkerö, aivan työpaikan läheisyydessä. Tuolit teetettiin mökin ja asunnon pihoille, myöhemmin muutettuamme nykyiselle omakotitontillemme, otimme tietysti ulkokalusteetkin mukaamme. 

Kalusteet valmisti ystävä ja Matin kalakaveri, tehden huolella kaiken mihin ruhtyikin ja sen huomaa näidenkin tuolien kestävyydestä, ainoastaan kiinnitykseen käytetyt ruuvit olivat katkeilleet, eli oli helppoa tehdä korjaukset; uudet ruuvit akkuporakoneella vanhojen tilalle, ei muuta, se oli siinä.

Tämä korjaus toimenpide on ensimmäinen näille tuoleille, ovatkin olleet helppohoitoiset ja kätevästi kasaan taitettavat, syksyisin talvisäilytykseen siirrettäessä..

Tässä täytyy taas todeta että kun tekee jotakin huolella ja ammattitaidolla niin tavara kestää normaalin kulutuksen erittäin pitkään, näilläkin on ikää jo 33 vuotta. Eipä uskoisi puun kestävän mutta kun ne on sopivilla aineilla käsitellyt ja talveksi nostettu suojaan niin mikä on kestäessä.

Arvioin näiden kestävän vielä pitkään...... ei ole lahoamis oireita silmin havaittavissa.

Olin taas NIIN itseeni tyytyväinen kun homma hoitui näinkin helpolla äheltämisellä ja olin TOSI tyytyväinen lopputulokseen. "Kukas sen kissanhännän nostaa, jossei kissa itse" ?


1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Kauniit tuolit! Ja kyllähän se niin menee, ettei nuo halpis-tuontituolit koskaan vedä vertoja noilla oikeille,
Suomalaisesta männystä tehdyille :)
Mukavaa viikonlopun jatkoo sinne
tuksu