27.5.2013

Varhaisperunat taimella

Helatorstaina istutetut perunat ovat jo hyvällä taimella, Jokohan Jussina saisi uusia pottuja pöytään.
Viime vuoden keväällä istutetut mansikantaimet ovat rehevässä kasvussa ja niissä on tosi runsaasti kukan nuppuja, niin että tulee hyvä marjasato.
Raparperit ovat jo "täysi-ikäisiä", olen antanut niitä tuttaville kun en itse pidä raparperista erikoisemmin.
Viiniköynnöksenikin on virkistynyt talven koettelemuksista, sehän istutettiin viime kesänä ja vähän jännitti miten se selviää talvesta mutta hyvinhän se voi :)
Arovuokot ovat parhaassa kukassaan
Vihdoinkin olen saanut "Verenpisaran" kukkimaan, sekin on ekaa kesää pihassani, toivonkin että tämä viihtyisi ja siitä kasvaisi oikein jättipuskas !
Yksi Jopuluruusuistamme on tuollainen tummahipiäinen mutta kooltaan tosi - iso
Tänään ajoin toisen kerran jo nurmikon ja kylläpä se ehti viikossa kasvamaan, nyt täytynee ajella ihan pari kertaa viikossa noiden voikukkien takia, koska en ole viitsinyt niitä poistaa erikseen, kukkikoon minkä kukkivat...loppujen lopuksi aika lyhyen ajan kuitenkin, kyllä sen kestää...

Pihalla riittää puuhasteluja tähän aikaan kesästä mutta olen malttanut toki aina välillä istahtaa pihakeinuun kuuntelemaan tuulen suhinaa lehtipuiden latvoissa ja lintujen viserryksiä.

Aamulenkin koirien kanssa suunnistin kohti laajan peltoalueen läpi kulkevalle kärrytielle. Tunnen tarvetta käydä ihailemassa aina keväisin oraalla olevia viljapeltoja. Johtuukohan se siitä että olen lapsesta asti kokenut orastavat pellot jotenkin  juhlavina koska olen ihan pienenä tyttösenä kulkenut pelloilla isoisäni kanssa kun hän tarkkaili viljan itävyyksiä ja muita "juttujaaan". Tunnelmaa juhlisti lisäksi  kaikki pelloilla viihtyvien lintujen viserrykset, tuli lapsuuden ajat mieleen,  herkistäen lisää tunnetilaani. Olin kuin "kirkossa" konsanaan.

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Ihana postaus!
Mukavia puuhapäiviä toivottelen!
tuksu

Aili-mummo kirjoitti...

Kiitos hienosta postauksesta, Marja!
Oikein hyvää toukokuun loppua sinulle.<33333